I Bekam u konkurenciji za selektora Engleske

Iz Fudbalskog saveza Engleske (FA) saopštili su da bi najbolji za posao selektora bio »Englez ili Britanac«.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 17:47h

Dan pošto je Fabio Kapelo podnio ostavku na funkciju selektora Engleske, britanske kladionice sastavile su danas spisak trenera koji bi mogli da ga naslijede.

Najveće šanse daju se Hariju Rednapu, koji trenutno radi u Totenhemu, a među kandidatima nalaze se još Portugalac Žoze Murinjo iz Real Madrida, vršilac dužnosti selektora Engleske Stjuart Pirs,

Roj Hodžson iz Vest Bromviča, doskorašnji selektor Turske Gus Hidink, Martin O'Nil iz Sanderlenda, Arsen Venger iz Arsenala i još aktivni fudbaler Dejvid Bekam, koji je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Galaksijem.

Jedna od najvećih i najpoznatijih svjetskih kladionica Vilijam Hil za izbor Rednapa na jednu uloženu funtu daje 1,36.

Ako Pirs i zvanično postane selektor Engleske, onaj ko se kladio na njega zaradiće 6,50 funti na jednu uloženu.

Kvota na Murinja je 11, na Hodžsona i Hidinka 13, na O'Nila 15, na Vengera 17, dok se Bekam nalazi na široj listi kandidata sa ponudom 51 prema jedan.

U izboru Vilijam Hila može se kladiti i na Rafu Beniteza (kvota 17), Gereta Sautgejta (21), Marka Hjuza (34), Alena Širera (51), bivšeg trenera Blekpula i Lids junajteda Sajmona Grejsona (81) i druge.

Iz Fudbalskog saveza Engleske (FA) saopštili su da bi najbolji za posao selektora bio "Englez ili Britanac".

Kapelo je juče podnio ostavku, pošto je bio nezadovoljan odlukom FA da oduzme kapitensku traku Džonu Teriju, koji čeka početak suđenja zbog vrijeđanja protivničkog igrača na rasnoj osnovi.

Bonus video: