Real slavio u predgrađu, Barsa odgovorila protiv Sosijedada

Madriđani su tako preskočili još jedno teško gostovanje (jedino na kojem je Barselona položila oružje) i napravili novi korak ka tituli, iako je do kraja sezone ostalo još 17 kola.
0 komentar(a)
Ramos, Foto: Reuters
Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2012. 22:12h

Golom glavom Serhija Ramosa u 18. minutu Real je slavio protiv Hetafea u predgrađu i na pola sata povećao prednost u odnosu na Barselonu na deset bodova. No, Katalonci su odmah odgovorili, trijumfom protiv Real Sosijedada na "Nou Kampu", pa je razlika ostala sedam bodova.

Madriđani su u Hetafeu dominirali u svakom pogledu - i posjedom i šansama - ali su jedini gol postigli iz prekida.

"Hetafe je uporan protivnik i morali smo dobro da se potrudimo da osvojimo ovaj stadion. Trud se na kraju isplatio", izjavio je Serhio Ramos.

Madriđani su tako preskočili još jedno teško gostovanje (jedino na kojem je Barselona položila oružje) i napravili novi korak ka tituli, iako je do kraja sezone ostalo još 17 kola.

Gvardiola je protiv Real Sosijedada izveo tim bez Ćavija i Pikea, Busketsa (Injesta, Sančez i Vilja su povrijeđeni), što su neki madridski listovi protumačili kao "predaju" i prepuštanje titule Realu.

Kako god, i oslabljena Barsa bila je jača od Baskijaca, iako je sve do posljednjeg sudijskog zvižduka morala da strepi za pobjedu. Katalonci su poveli golom mladog Teala u 8. minutu, dok su u nastavku Mesiju trebala četiri zicera da bi postigao jedan gol. Neizvjesnost je vratio Vela 16 minuta prije kraja, ali uzbuđenja više nije bilo...

Prava drama gledana je u Baskiji, gdje je domaći Atletik vodio, gubio, pa ponovo vodio protiv Espanjola, da bi na kraju meč završen neriješeno 3:3. Gosti iz Barselone stigli su do boda u nadoknadi, golom rezerviste Huana Albina.

Rezultati:

Barselona - Real Sosijedad 2:1

Telo 8, Mesi 72 - Vela 74

Hetafe - Real Madrid 0:1

Serhio Ramos 18

Atletik Bilbao - Espanjol 3:3

De Markos 26, Ljorente 58, Havi Martinez 65 - Romarik 33, Vais 48, Albin 90

Levante - Rasing 1:1

Kone 23 - Arana 61

Nedjelja:

Sporting Hihon - Osasuna

Sevilja - Viljareal

Saragosa - Rajo Valjekano

Atletiko Madrid - Valensija

Ponedjeljak

Granada - Malaga

Bonus video: