Šuster: Gvardiola drži Barsu u šaci

"Ono što Pep ima u Barsi nema nijedan trener na svijetu, to nije moguće. Nikada nisam vidio trenera da ima toliku slobodu u nekom klubu", rekao je Šuster
0 komentar(a)
Šuster, Foto: REUTERS
Šuster, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.02.2012. 15:58h

Njemački stručnjak Bernd Šuster impresioniran je načinom na koji Pep Gvardiola funkcioniše u Barseloni. Čak je i istakao da nijedan trener u istoriji katalonskog kluba nije bio tako bitna karika kao što je sada Gvardiola.

"On jednostavno drži Barsu u šaci. Ono što Pep ima u Barsi nema nijedan trener na svijetu, to nije moguće. Nikada nisam vidio trenera da ima toliku slobodu u nekom klubu", rekao je Šuster.

Čovjek koji je sa Realom osvojio posljednju titulu (2008) prije nego je krenula Barsina dominacija smatra da je sedam bodova prednosti "kraljevskog kluba" na tabeli prevelik zalogaj za tim sa "Nou Kampa".

"Barsa nema filozofiju da napravi veliki preokret kao Real Madrid", kazao je Šuster.

Bivši trener Bešiktaša je nakon prvog meča Reala i Barse u Kupu kralja kritikovao Žozea Murinja i selekciju igrača koju je odabrao (pominjao je Pepea na sredini terena, te povratak neoporavljenog Karvalja).

"U suštini, više sam za nego protiv Murinja. Ali, imate pravo da kažete stvari koje vam se ne dopadaju", jasan je bio Šuster.

Bonus video: