Deseti gol Jovetića, Milan lako sa Kaljarijem

Za razliku od nekih ranijih mečeva, gol Jovetića je ovoga puta bio ispraćen i pobjedom Fiorentine. Na "Artemio Frankiju" je u toskanskom derbiju pala Sijena - 2:1.
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2012. 21:56h

Stevan Jovetić definitivno igra sezonu karijere. Crnogorski napadač postigao je deseti gol u Seriji A ove sezone, a za razliku od nekih ranijih mečeva, taj pogodak je bio ispraćen i pobjedom Fiorentine. Na "Artemio Frankiju" je u toskanskom derbiju pala Sijena - 2:1.

"Dostigao sam dvocifren broj golova, ali ne želim ovdje da se zaustavim", kazao je Jovetić, koji je postigao gol u 5. minutu, šutem sa ivice šesnaesterca.

Najbolji fudbaler Fiorentine proslavio je gol tako što je skupio prste i podigao desnu ruku.

"To je bio gest za sve one koji kažu da imam nizak prag bola, jer sam bio bolestan i nisam mogao da igram u Kaljariju prošle nedjelje".

Navijačima se predstavila nova Fiorentina, sa Amaurijem u vrhu napada. Naturalizovani Italijan (rođen u Brazilu) je u januarskom prelaznom roku došao iz Juventusa.

"Lijepo smo ga dočekali i vjerujem da smo da smo već danas pokazali da ćemo dobro sarađivati, da smo odličan par. Zadovoljni smo zbog pobjede i zbog aplauza navijača", zaključio je Jovetić.

Prije utakmice, međutim, nije bilo tako bajno i sjajno, oko 300 navijača Fiorentine protestvovalo je ispred stadiona i razvilo transparent: "Igrači i šefovi, vi ne zaslužujete našu podršku".

Bilo je još parola namijenjenih upravi, na jednoj je pisalo "potrošite malo više i rezultati će biti bolji".

"Viola" je pobjedom napredovala na tabeli (sada je deseta), ali joj jer potrebna velika serija ukoliko želi da se priključi ekipama koje se bore za izlazak na evroscenu.

Uprkos desetom golu, Jovetić je na listi strijelaca pao za dva mjesta. Pretekli su ga Miroslav Klose iz Lacija i Rodrigo Palasio iz Đenove, koji su u ovom kolu postigli po dva gola. Ispred su još samo Di Natale i Ibrahomović (po 14), te Kavani i Denis (po 12).

Senzaciju kola priredili su fudbaleri Lećea, koji su na stadionu "Via del Mare" savladali Inter golom Đakomacija u 41. minutu. Gol kapitena Lećea označio je i prekid serije Intera od osam utakmica bez poraza, ali i gubitak četvrte pozicije na tabeli koju je pobjedom u Veroni preuzeo Lacio.

Kiksala je i Roma, koja je na "Olimpiku" protiv Bolonje jedva izvukla bod, zahvaljujući sjajnom pogotku Miralema Pjanića iz slobodnog udarca.

Milan je u noćnom terminu lako izašao na kraj sa Kaljarijem na "San Siru", pa vodeći Juventus i nakon ovog kola ima samo bod više od šampiona. Ekipa sa Sardinije pala je u drugom dijelu prvog poluvremena, kada se razigrao Zlatan Ibrahimović - najbolji strijelac Serije A prvo je pogodio iz slobodnog udarca, a potom asistirao Noćerinju. Pobjedu je 15 minuta prije kraja ovjerio Masimo Ambrozini.

Rezultati:

Milan - Kaljari 3:0

Ibrahimović 32, Noćerino 39, Ambrozini 75

Fiorentina - Sijena 2:1

Jovetić 5, Natali 63 - Kalajo 90 (penal)

Ćezena - Atalanta 0:1

Rosi 77 (autogol)

Kjevo - Lacio 0:3

Ernanes 22, Klose 89, 90

Đenova - Napoli 3:2

Palasio 32, 71, Đilardino 37 - Kavani 81, Laveci 83

Leće - Inter 1:0

Đakomaci 41

Palermo - Novara 2:0

Budan 42, 73

Roma - Bolonja 1:1

Pjanić 63 - Di Vajo 57

Večeras:

Milan - Kaljari

Subota:

Juventus - Udineze 2:1 (1:0)

Katanija - Parma 1:1 (1:1)

Bonus video: