Volpi kupuje Fudbalski klub Rijeku

Volpi, koji se obogatio eksploatacijom nafte i ruda u Africi, vlasnik je Vaterpolo kluba Pro Reka i Fudbalskog kluba Specija, člana C1 italijanske lige
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 19:15h

Gabrijele Volpi, italijanski industrijalac, namjerava da kupi Fudbalski klub Rijeku, objavljeno je u najtiražnijim dnevnim novinama italijanske regije Ligurija „Il sekolo XIX«, a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je potvrdio da će sredinom februara primiti Volpija, piše riječki "Novi list”.

Volpi, koji se obogatio eksploatacijom nafte i ruda u Africi, vlasnik je Vaterpolo kluba Pro Reka i Fudbalskog kluba Specija, člana C1 italijanske lige.

U tom tekstu Volpi navodi da je obavljena većina pripremnih poslova i izražava uvjerenje da će već 18. februara postati vlasnik Rijeke.

"Sa Riječanima ću se sastati 16. februara, a na licu mjesta ćemo razmotriti sve mogućnosti našeg ulaganja u Rijeku. Zanimljiva je to priča, ali zbog toga neću napustiti Speciju. Kao što nastavljamo projekat Nigerija, gdje ćemo otvoriti fudbalsku školu. Jasno je, iz Hrvatske, odnosno Rijeke, dolaziće kvalitetni igrači. Riječ je o jednom od najpoznatijih hrvatskih klubova, nastupao je dugo godina u evropskim kupovima. Otvorićemo most suradnje na zadovoljstvo obje strana” rekao je Volpi.

Gradonačelnik Rijeke potvrdio je da mu je najavljen dolazak ozbiljnog investitora.

"Riječ je o osobi koja je poznata po investiranju u različite sportske klubove, ne samo fudbalske. To interesovanje je dobar znak”, istakao je Obersnel.

Bonus video: