Zetini tinejdžeri srušili Zvezdu

Zeta je do pobjede došla golovima Aleksandra Boljevića u 67. i Vojina Perezića u 85. minutu.
188 pregleda 0 komentar(a)
Zvezda Zeta, Foto: Zoran Đurić
Zvezda Zeta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.01.2012. 14:58h

Zeta je u prvom pripremnom meču savladala Crvenu zvezdu na Trešnjici (2:1) i na lijep način evocirala uspomene iz perioda kada su dva rivala igrala u zajedničkoj ligi...Domaćin je bio motivisan i agresivan, a “crveno-bijele” su u nastavku srušili Zetini tinejdžeri Aleksandar Boljević i Vojin Perazić, dok se tamnoputi Asamoa, koji je postavio konačan rezultat u 86. minutu, pobrinuo da finiš meča poprimi pravi takmičarski naboj.

Trener gostiju Robert Prosinečki na poluvremenu je promijenio kompletnu postavu (samo je nekadašnji vezista Zete Kadu u finišu poluvremena zamijenio zemljaka Evandra). Domaćin je u drugom dijelu dobio bitku u trenucima kada je igrao s “vjetrom u leđa”, ali četa Rada Vešovića bila je motivisana i u prvom poluvremenu kada je vjetar pomagao nalete gostiju...Uslovi za igru su, međutim, bili prilično teški.

Gosti su više držali loptu u prvom dijelu, mada nije bilo previše uzbuđenja. Domaćin je imao prvi ozbiljniji pokušaj, ali je šut Orlandića završio preko gola. Sa druge strane, Zvezda je imala nekoliko pokušaja, a najozbiljnije zaprijetila u 32. minutu - Milivojević je centrirao sa desne strane, a Mikić zahvatio loptu glavom i pogodio golmana Ivanovića.

U nastavku je uzbuđenja najavio Dimitrijević snažnim, ali i zamalo nepreciznim šutem u 58. minutu. Na drugoj strani, samo dva minuta kasnije Milorad Dabić je nakon asistencije Burzanovića šutirao na prvu stativu, a golman Vesić vrhovima prstiju i uz pomoć stative spriječio pogodak. Ispostavilo se da je to bila samo uvertira za uzbudljiv finiš - kadetski reprezentativac Boljević je u 66. minutu sjajno reagovao nakon ubačene lopte i preciznim šutem matirao istrčalog Vesića.

Domaći fudbaleri “ginuli” su za svaku loptu na sredini terena, a veliku borbenost naplatili u 84. minutu - Peličić je iz sredine proigrao Burzanovića, ovaj ubacio loptu sa desne strane, golman gostiju je na kratko odbio a mladi Perazić sproveo u mrežu. Gosti su se trgli nakon toga, Asamoa je u 86. minutu iskoristio centaršut mladog reprezentativca Crne Gore Vešovića i glavom pogodio mrežu rezervnog golmana Zete Brnovića.

"Motiv je bio veliki, do neba, a vremenski uslovi katastrofalni. Da uslovi nisu bili takvi, utakmica bi bila još bolja. Prezadovoljan sam pobjedom i načinom na koji su moji fudbaleri odigrali utakmicu. Sada nas očekuje pripremni turnir u Tuzima, a potom odlazak u Antaliju", kazao je Vešović, koji je potom komentarisao činjenicu da su Zvezdi presudila dvojica tinejdžera...

"Zeta je rasadnik mladih igrača - Boljević i Perazić su postigli golove, igrao je i Kalačević, kao i Vujačić, koji je perspektiva kluba", zaključio je trener Zete.

Zvezda je nakon trijumfa nad Grbljem i Petrovcem, pretrpjela prvi poraz na pripremama u Crnoj Gori...

"Uslovi su bili katastrofalni, što nam je smetalo. Ne možemo biti zadovoljni, izgubili smo...Čestitam Zeti na trijumfu, mada je bilo grubosti kao da se igrao prvenstveni a ne prijateljski meč. Nismo dali maksimum, možda zbog umora ili loših vremenskih uslova.

Razočaran sam, međutim, što neki igrači nisu dali sve od sebe, makar u trkačkom pogledu jer vjetar nije dozvolio da se igra", kazao je Prosinečki, a potom na pitanje predstavnika “sedme sile” komentarisao učinak dvojice fudbalera koji su na probi u “crveno-bijelom” dresu.

Jedan od njih je i desni bek Zete Miloš Radulović, koji je odigrao drugo poluvrijeme.

"Asamoa ima kvalitete, postigao je i gol. Radulović takođe, ali teško je igrati u Zvezdi. Vidjećemo još na narednom meču", zaključio je Prosinečki.

Zeta - Crvena zvezda 2:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 1.000. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić, Željko Pavićević (Podgorica). Strijelci: Boljević u 66. i Perazić u 84. minutu za Zetu, a Asamoa u 86. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: A. Dabić (Zeta), Kadu (Crvena zvezda).

Zeta: Ivanović, A. Dabić, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović, Z. Peličić, Kalačević, Došljak, Burzanović, Boljević, Orlandić. Igrali su još: Brnović, V. Peličić, Vujačić, Zlatičanin, M. Dabić, Perazić, Knežević.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Ćosić, Tošić, Mladenović, Perović, Milivojević, Lazović, Evandro, Kasalica, Borha. Igrali su još: Vesić, Krneta, Radulović, Petković, Maksimović, Mijailović, Dimitrijević, Đuričković, Vešović, Kadu, Asamoa.

Bonus video: