Čelziju samo bod u Noriču, sjutra dva derbija

Čelzi je ostao četvrti, sa pet bodova manje od trećeplasiranog Totenhema i čak 10 od vodećeg Mančester sitija.
0 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.01.2012. 18:35h

Čelzi je odigrao samo 0:0 u Noriču i omogućio rivalima za vrh da se sjutra između sebe obračunaju za prva tri mjesta na tabeli - Mančester siti dočekuje Totenhem, dok Mančester junajted gostuje Arsenalu.

Derbiji na relaciji Mančester-London obilježili su prvi dio sezone u Premijer ligi. Početkom septembra, Mančester junajted je demolirao Arsenal sa 8:2, a ni Totenhem nije prošao puno bolje, primio je peticu (1:5) na svom terenu protiv Mančester sitija. Londonski klubovi tada su poraženi ukupnim rezultatom 13:2, a danas će pokušati da uzvrate udarac.

Čelzi je ostao četvrti, sa pet bodova manje od trećeplasiranog Totenhema i čak 10 od vodećeg Sitija.

"Stvorili smo puno šansi, ali je realizacija bila loša. Njihov golman Rudi je bio fantastičan. Ipak, mislim da je najvažnija stvar da stvaramo šanse. Ako nastavimo tako, doći će i golovi", prokomentarisao je Andre Viljaš-Boaš, trener Čelzija.

Pitanje je, međutim, koliko navijači mogu da čekaju. Vjerovatno ni najveći optimista među njima ne vjeruje da Čelzi može da osvoji titulu, nakon što je u 22 kola prosuo čak 25 bodova.

U promašajima se najviše istakao Fernando Tores, koji nije dao gol već 17 mečeva zaredom. Španac je imao i najveću šansu na meču, sredinom drugog poluvremena, ali je golman Noriča Rudi fantastično odbranio.

"Tores će proraditi. Igrač takvih kvaliteta zaslužuje da ga sačekamo", dodao je Viljaš-Boaš.

Liverpul je ponovo kiksao, ovoga puta u Boltonu - domaćin je slavio impresivnu pobjedu od 3:1 i pobjegao iz opasne zone. “Redsi” su bili u igri samo u finišu prvog poluvremena, kada je nakon gola Belamija Maksi Rodrigez imao šansu za izjednačenje, ali je Stenson čim je počeo nastavak raspršio sve nade gostiju.

Simon Vukčević presjedio je na klupi u veoma važnom bodu koji je Blekburn pokupio sa “Gudison parka”, na gostovanju Evertonu.

Fulam se protiv Njukasla razgoropadio u drugom poluvremenu i zahvaljujući maestralnom Dempsiju (het-trik) preokrenuo rezultat i slavio sa ubjedljivih 5:2, dok je Aston Vila golovima Robija Kina stigla do pobjede na gostovanju Vulverhemptonu.

Rezultati:

Bolton - Liverpul 3:1

Dejvis 4, Reo-Koker 29, Stenson 50 - Belami 37

Everton - Blekburn 1:1

Kejhil 24 - Gudvil 72

Fulam - Njukasl 5:2

Marfi 52 (penal), Dempsi 59, 65, 89, Zamora 68 (penal) - Gatri 43, Ben Arfa 85

Norič - Čelzi 0:0

KPR - Vigan 3:1

Helguson 33 (penal), Buzaki 45, Smit 81 - Rodaljega 66

Stouk - Vest Bromvič 1:2

Džerom 86 - Morison 35, Dorans 90+1

Sanderlend - Svonsi 2:0

Sesenjon 14, Gardner 85

Vulverhempton - Aston Vila 2:3

Najtli 21, Edvards 31 - Bent 11 (penal), Kin 51, 84

Nedjelja:

Mančester siti - Totenhem

Arsenal - Mančester junajted

Bonus video: