Kanavaro, Pires i Morijentes se vraćaju iz penzije, igraće u Indiji

Nova Premijer liga Indije imaće šest timova, u kojoj će igrati po jedna od pomenutih fudbalskih zvijezda.
0 komentar(a)
Fabio Kanavaro, Foto: Reuters
Fabio Kanavaro, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2012. 16:09h

Italijan Fabio Kanavaro, Francuz Rober Pires i Španac Fernando Morijentes odlučili su da prekinu penziju i vrate se na teren – igraće u novoosnovanoj Premoijer ligi Indije, zajedno sa još nekim poznatim imenima iz svijeta fudbala, kao što su Nigerijac Džej Džej Okoča, Englez Robi Fauler i Argentinac Ernan Krespo.

Osim Kanavara, Piresa i Morijentesa, i Okoča je u penziji već više od tri godine, dok je Fauler igrač-trener u Tajlandu, a Krespo član italijanske Parme.

Nova Premijer liga Indije imaće šest timova, u kojoj će igrati po jedna od pomenutih fudbalskih zvijezda. Takođe, klubove će sa klupe voditi, takođe, poznata imena - Piter Rid, Džon Barns, Samson Sijasija, Kolin Tod, Tejtur Todarson i Toni Adams.

Premijer liga, koja predstavlja novi projeka indijskih fudbalskih vlasti, počinje 25. februara, i trajaće sedam nedelja.

Organizator ovog, do sada najvećeg fudbalskog događaja u Indiji, “Celebrity Management Group”, obezbijedio je unosne ugovore za igrače koji će za nešto manje od dva mjeseca pojedinačno inkasirati između 500.000 i 1.000.000 dolara.

Premijer liga Indije biće odigrana u pauzi regularnog dijela prvenstva koje je u toku.

Bonus video: