Vešović: U najgorem slučaju da budemo treći

"S obzirom da smo pobjegli sedam bodova najbližem pratiocu, realno je da smo mi i Mogren glavni konkurenti za treće mjesto" kazao je Vešović
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Luka Zeković
Zeta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.01.2012. 18:51h

Sa visokim ciljevima, ali i praktično istim igračkim snagama iz prethodne polusezone fudbaleri Zete odradili su današnji, prvi trening u Novoj godini. To, međutim, ne znači da će tim iz Golubovaca i nastavak bitke za bodove dočekati sa istim snagama, jer postoji interesovanje za nekoliko prvotimaca.

Zeta će i ove godine nastaviti višegodišnju tradiciju - dio zimskih priprema obaviće u Turskoj, gdje će trenirati 14 dana i odigrati pet kontrolnih mečeva. Za sada su zakazani mečevi sa poljskim Zaglebjem (2. februara), tri dana kasnije odigraće se utakmica sa rumunskim Pandurijem, dok je meč sa kazahstanskim Tarazom zakazan za 8. februar.

"Okvirni plan je da do 31. januara radimo na Trešnjici, nakon čega ćemo se preseliti u Antaliju. Tri prijateljska meča već su ugovorena, a učestvovaćemo i na jednom prijateljskom turniru, na kom ćemo odigrati još dvije utakmice. Ovdje ćemo igrati 26. januara sa Crvenom zvezdom, a probaćemo i da ugovorimo meč sa ruskim Amkarom, koji će dio priprema obaviti u Crnoj Gori" predočio je plan Rade Vešović, trener Zete. Ispred uprave kluba igračima se obratio Miodrag Raičković, predsjednik skupštine kluba.

"Zeta uvijek teži ka vrhu, tako da ćemo i u Novoj godini postaviti iste ciljeve" rekao je između ostalog Raičković.

Kako sada stvari stoje, najbliži odlasku je golgeter Zete Žarko Korać...

"Ima interesovanja za mnoge igrače, a dolasci će zavisiti od odlazaka. Prvom timu je priključen i kadetski reprezentativac Boljević, a u pregovorima smo sa nekoliko igrača kako bismo imali i spremne alternative za one koji će otići" dodao je Vešović.

Sa druge strane, klub za sada nije angažovao nijedno pojačanje...

"Deficitarni smo u svim linijama, a najviše problema imamo na sredini terena. Imamo svakako i jasne želje po tom pitanju, ali teško je dovesti kvalitetnog igrača u januarskom prelaznom roku" rekao je trener Zete.

Zeta je na polusezoni napravila dobar temelj u nastojanju da se bori za plasman na međunarodnu scenu, mada na proljeće u svakom slučaju slijede velika iskušenja.

"Uvijek je cilj da budemo u vrhu, kao što je poznato dijelimo treće mjesto sa Mogrenom, i vjerujem da ćemo u najgorem slučaju ostati na toj poziciji koja nam garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope. S obzirom da smo pobjegli sedam bodova najbližem pratiocu, realno je da smo mi i Mogren glavni konkurenti za treće mjesto" zaključio je Vešović.

Saradnja sa Zvezdom

Crvena zvezda će kao i prošle zime ponovo gostovati u prijateljskom meču na Trešnjici (26. januara).

"Planiramo da definišemo sportsku saradnju sa Crvenom zvezdom, ali o tom-potom, još nećemo o pojedinostima. O svemu ćemo obavijestiti javnost na konferenciji za medije" rekao je Vladimir Šišević, generalni sekretar Zete.

Bonus video: