Ranijeri: Naša najbolja igra

"To se naročito odnosi na prvo poluvrijeme, kada smo diktirali ritam. Sada smo nasmijani, možete to vidjeti na licima igrača. Žele da naprave dobar rezultat nakon što su loše počeli sezonu", objasnio iskusni trener
0 komentar(a)
Ranijeri, Foto: REUTERS
Ranijeri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.01.2012. 13:33h

Sjajna igra i pobjeda nad Parmom (5:0) donijeli su osmijeh na lice uvijek hladnom Klaudiju Ranijeriju.

Iskusni stručnjak nije krio zadovoljstvo zbog tri osvojena boda, a posebno zbog igre njegovih izabranika.

Posebno raspoložen bio je Dijego Milito.

"Princ“ je sa dva gola najavio da bi mogao da se vrati u formu kakvu od njega očekuju svi u Interu.

"Ovo je bila najbolja igra od kada sam ja na klupi Intera. To se naročito odnosi na prvo poluvrijeme, kada smo diktirali ritam. Sada smo nasmijani, možete to vidjeti na licima igrača. Žele da naprave dobar rezultat nakon što su loše počeli sezonu“, istakao je Ranijeri.

U timu nije bilo Veslija Snajdera i Dijega Forlana, pa se iznad njihovog imena stavlja veliki znak pitanja, kada im je budućnost u Interu u pitanju.

Ranijeri, međutim, tvrdi da on i dalje računa na njih i nada se da mogu da doprinesu dobrom rezultatu u gradskom derbiju sa Milanom, koji se igra 15. januara.

"U dobrom smo stanju, dobro smo se odmorili, ali i trenirali tokom pauze. Napunili smo baterije. Što se tiče Snajdera, on ne može da bude jedan od naša dva centralna vezna fudbalera u sistemu 4-4-2, jer nema potrebne atribute za to. Forlan i on su bitni igrači za nas, ali će morati da se prilagode timu u narednim mjesecima“, objasnio je Ranijeri.

Inter se ovom pobjedom učvrstio na petom mjestu na tabeli Serije A, a u naredna dva kola ga čekaju teška iskušenja.

Prvo je, nominalno, gost protiv Milana, a potom dočekuje Lacio.

Bonus video: