Mančester siti spremio 60 miliona funti za Runija

Netrepeljivost između Runija i škotskog stručnjaka datira još iz oktobra 2010. godine, kada je engleski reprezentativac izjavio da želi da napusti klub
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.01.2012. 12:28h

Sukob Vejna Runija i Aleksa Fergusona je smiren, ali situacija je napeta i uskoro može da dođe do novog “obračuna”, prenose britanski mediji.

To sa puno pažnje prate u redovima Mančester sitija, koji su spremni da gradskom rivalu ponude 60 miliona funti (73 miliona eura) za slobodu jednog od najboljih napadača na svijetu.

Netrepeljivost između Runija i škotskog stručnjaka datira još iz oktobra 2010. godine, kada je engleski reprezentativac izjavio da želi da napusti klub.

Tada je Ferguson, poslije konsultacija sa čelnicima kluba, ponudio Runiju novi ugovor uz nedjeljnu platu od 225.000 funti (273.000 eura), pa se sve smirilo.

Međutim, 14 mjeseci kasnije odnosi su opet napeti i sve je izvjesniji odlazak Runija na kraju ove sezone.

Novi sukob izbio je 28. decembra, kada je napadač kažnjen sa 200.000 funti (243.000 eura), jer je sa superugom Kolin i saigračima Džonijem Evansom i Darenom Gigsonom bio u provodu do ranih jutarnjih sati.

Menadžer “građana” Roberto Manćini izuzetno cijeni Runija i već je obavio razgovor sa vlasnikom klub šeikom Mansurom oko eventualnog transfera i dobio je zeleno svjetlo.

Da sve ne štima najbolje u redovima Mančester junajteda pokazuje i činjenica da je Ferguson ubijedio Pola skolsa da prekine penziju i vrati se na teren nakon samo pola godine, kako bi ekipa ostala u trci za odbranu titule.

Uz to, izgubio je posljednja dva ligašaka meča - Blekburn, Nukastl.

Runi ima ugovor sa Mančester junajtedom do juna 2014. godine, ali i klauzulu da može da ide ako neki klub ponudi 50 ili više miliona funti.

To nije problem za “građane”, spremili su 10 miliona funti više kako bi apetiti čelnika gradskog rivala bili zadovoljeni.

Bonus video: