Pato presudio Parižanima

Utakmica je odlučena odmah na startu meča, kada je Pato “pospremio” upotrebljivu loptu Zlatana Ibrahimovića.
0 komentar(a)
Pato, Foto: Fonet
Pato, Foto: Fonet
Ažurirano: 04.01.2012. 22:40h

Milan je dobio duel sa Pari Sen Žermenom u Dubaiju zahvaljujući golu Brazilca Alešandre Pata već u 4. minutu.

Osim simboličnog pehara u, ipak, prijateljskom odmjeravanju snaga, ovaj duel je, prije svega, bio značajniji zbog debija Karla Anćelotija na klupi Parižana, i to protiv kluba sa kojim je postigao najveće trenerske uspjehe (između ostalog, jedan Skudeto, dvije Lige šampiona i jednu Interkontinentalnu titulu).

Takođe, u centru pažnje je bio Pato, ne samo zbog gola, već prije svega zbog toga što ga svjetski mediji najavljuju kao budućeg člana “svetaca”, lidera francuskog šampionata.

"Pozdravio sam Anćelotija, kao što je i normalno, ali nijesmo razgovarali o prelaznom roku. Da li je moj menadžer u Dubaiju? Vi ionako znate više od mene, pošto ste o tome pisali u novinama", kazao je Pato prisutnim novinarima.

Nakon skoro četiri mjeseca pauze, zbog problema sa okom, na teren se u redovima Milana vratio Đenaro Gatuzo posljednji meč je odigrao u drugom kolu Kalća, protiv Lacija). Zaigrao je i Pipo Inzagi...

Utakmica je odlučena odmah na startu meča, kada je Pato “pospremio” upotrebljivu loptu Zlatana Ibrahimovića. Nakon pogotka, PSŽ se pribrao, napadao, ali je sve nalete Nenea i Pastorea bez većih problema zaustavljao Milanov golman Marko Amelija.

Najbolju priliku, međutim, imao je Antonio Noćerino kada je u 18. minutu makazicama pogodio prečku.

"Moramo još dosta toga popraviti u našoj igri, ali s obzirom da smo igrali protiv vrlo jakog protivnika, veoma sam zadovoljan", kazao je trener Milana Masimilijano Alegri.

I pored poraza, Anćeloti nije bio nezadovoljan izdanjem svoje ekipe.

"Nismo dobro počeli utakmicu i brzo smo primili gol. Međutim, brzo smo se konsolidirali i počeli da igramo dobar fudbal, a što je još bitnije da stvaramo prilike", rekao je Anćeloti.

Bonus video: