Ferguson i Runi opet zaratili

Znaci napetosti na relaciji igrač - menadžer, pojavili su se prije nekoliko nedjelja, kada je Runi gostujući u jednom kvizu podsjedtio Škota na njegov sukob sa Dejvidom Bekamom
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.01.2012. 14:22h

Vejn Runi je subotnji poraz Mančester junajteda od Blekburna (3:2) pratio sa tribina, a dan nakon tog duela “Dejli meil” je objavio informaciju da nije bio u timu zbog sukoba sa menadžerom Aleksom Fergusonom.

Napadač “crvenih đavola” je u ponedjeljak veče, nakon pobjede protiv Vigana (5:0), izašao na večeru zajedno sa suprugom Kolin i saigračima Džonijem Evansom i Darenom Gibsonom.

U utorak ujutro na treningu su razgovarali o “noćnom provodu”, što se nije svidjelo iskusnom Škotu.

Pozvao je Runija u svoju kancelariju, gdje mu je održao lekciju.

Junajted, kao i svi klubovi, imaju stroga pravila ponašanja igrača i, po svemu sudeći, da je prva zvijezda engleskog šampiona zajedno sa Evansom i Gibsonom, prešao dozvoljenu granicu.

To nije bila jedina kazna od strane Fergusona. Prvo ih je novčano kaznio oduzimanjem od plate.

Potom je trojici igrača naređeno da rade dodatni trening u srijedu, kada su svi imali slobodan dan.

Dok se ostatak ekipe u subotu ujutro spremao za duel protiv Rovers, Runi, Evans i Gibson su odradili novi trening.

Runi je kasnije gledao utakmicu sa tribina.

Poslije ovoga, ponovo je otkopana “ratna sjekira” između Runija i Fergusona i sada je u pitanju njegova budućnost u Mančesteru.

Znaci napetosti na relaciji igrač - menadžer, pojavili su se prije nekoliko nedjelja, kada je Runi gostujući u jednom kvizu podsjedtio Škota na njegov sukob sa Dejvidom Bekamom, koji se završio kopačkom u glavu fudbalera.

Prije toga, izgledalo je da su Runi i Ferguson popravili odnos od prije 14 mjeseci, kada je fudbaler izjavio da ga trener ne želi u timu, da klub nema ambicije i činilo se sigurnošću da će napustiti “Old Traford”.

Nekoliko dana kasnije, Runi je napravio dramatičan okret i produžio ugovora do 2015. godine.

Događaji u poslednjih nekoliko dana sugerišu, međutim, da postoji dugotrajni jaz između Fergusona i Runija i pitanje je kako će se sve završiti ovog puta.

Bonus video: