Jovetić: Kada sam skratio kosu niko me nije prepoznao

"Putovao sam puno, ali još nisam bio u Parizu. Nadam se da ću imati vremena da pođem. Nisam bio ni u Americi, mada bi mi trebale makar dvije sedmice da vidim sve", kaže Jovetić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 09:28h

U novogodišnjem blic-razgovoru za “Vijesti”, crnogorski reprezentativac i as Fiorentine Stevan Jovetić odgovarao je na pitanja vezana za fudbal, ali i pričao o običnim životnim stvarima...

Jesi li zadovoljan 2011. godinom?

"Prvi dio je protekao u oporavku od povrede, tako da to nije bio lijep period za mene. U drugom dijelu sam napokon počeo da igram i da dajem golove. Dakle, zadovoljan sam polovično".

Najljepši trenutak?

"Možda gol za reprezentaciju protiv Velsa, bio je to moj prvi gol uopšte nakon povrede. Nažalost, nije bio dovoljan da izbjegnemo poraz".

Šta bi želio da izbrišeš?

"U fudbalu uvijek postoje dobri i loši dani, ali ako bih nešto želio da zaboravim, to bi bio period kada sam bio odvojen od terena".

Tvoj favorit na Evropskom prvenstvu?

"Žao mi je što Crna Gora neće biti dio spektakla. Favorit je definitivno Španija".

Najbolji fudbaler na svijetu za tebe je?

"Leo Mesi, bez dileme".

Najljepši stadion na kojem si igrao?

"San Siro".

Najbolji igrač protiv kojeg si igrao?

"Igrao sam protiv Mesija, na prijateljskoj utakmici s Barselonom čim sam došao u Fiorentinu. U italijanskoj ligi, Zlatan Ibrahimović".

Nedavno si promijenio imidž?

"Jesam, dugo sam se lomio oko toga, na kraju sam odlučio da se nakon sedam godina vratim staroj frizuri i izuzetno sam zadovoljan".

Kako su to prihvatili saigrači, navijači, mediji...?

"Vrlo pozitivno, bilo im je simpatično. Prvi dan nakon što sam se ošišao prošetao sam Firencom i niko me nije prepoznao. Osjećao sam se vrlo lijepo".

Znači li to da sa starom frizurom šetnja nije bila moguća?

"Bila je moguća, naravno, ali su me ljudi prepoznavali, zaustavljali zbog fotografisanja, autograma, dobacivali, čestitali, ponekad i kritikovali nakon loših rezultata".

Kako provodiš slobodno vrijeme u Italiji?

"Uglavnom kući, sa porodicom. Uveče obično izađem na večeru, sa saigračima Ljajićem, Gulanom i Nastasićem. Često i igram plejstejšn, čitam nešto..."

Plejstejšn je hobi?

"Obožavam da ga igram, ali isključivo fudbal".

Jesi li se navikao na italijansku hranu?

"Jesam, to nije bio veliki problem. I mogu kažem da mi izuzetno prija, jer je manje kalorična nego naša, pa se i ljepše osjećam. Iako mi ponekad nedostaju naši specijaliteti".

Šta najviše voliš?

"Paštu, može i biftek".

Možeš li da uporediš noćne izlaske u Italiji sa izlascima u Beogradu, Podgorici?

"Teško, jer u Italiji prije svega nema naše muzika. Firenca je takođe renesansni grad i nije nešto specijalno povodom toga. Mnogo je bolji Milano, gdje sam bio dva ili tri puta. Kako god, više volim izlaske u Beogradu ili Podgorici".

Najbolji film koji si odgledao?

"To je "Tri metra iznad neba”. Gledao sam nedavno, dopao mi se".

Najbolja knjiga koju si pročitao?

"Film "11 minuta", od Paola Koelja".

Najljepši grad koji si posjetio?

"Izdvojio bih tri: Dubai, Rim, Barselona".

Najljepši grad koji bi volio da posjetiš?

"Putovao sam puno, ali još nisam bio u Parizu. Nadam se da ću imati vremena da pođem. Nisam bio ni u Americi, mada bi mi trebale makar dvije sedmice da vidim sve. Bio sam u Kanadi - Torontu, Montrealu..."

Šta ti nedostaje iz djetinjstva?

"Igre s društvom ispred zgrade, na poligonu".

Kada si posljednji put pogledao rezultate Crnogorske lige?

"Pratim uvijek, svake subote. Kada imam priliku, gledam utakmice na televiziji. Nedavno sam gledao Mogren - Rudar, pa Zeta - Budućnost".

Ako bi za 15 godina odlučio da karijeru završiš u Crnoj Gori, koji bi to klub bio?

"Mladost, naravno".

Podgoričanin si, a nisi igrao za Budućnost.

"Tako se pogodilo. Na savjet jednog prijatelja počeo sam da treniram fudbal u Mladosti i nisam se pokajao. Kasnije su Budućnost i Zeta počeli da se raspituju, ali već sam se bio dogovorio s Partizanom".

Najveća glupost koju si o sebi pročitao?

"Bilo ih je dosta (smijeh). Stvarno ne znam koju bih izdvojio".

S kim ćeš provesti Novu godinu?

"S drugovima iz Fiorentine. Inače nemamo puno vremena, imamo trening 31. decembra, slobodni smo samo 1. januara, a već 2. smo ponovo na treningu".

Šta ćeš poželjeti sebi u novogodišnjoj noći?

"Zdravlje, sebi i svojoj porodici, svim ljudima. Sve ostalo će doći".

Da nisi fudbaler čime bi se bavio?

"Uh, teško pitanje. Nekako sam se od djetinjstva predodredio za fudbal i imao sam sreću da se profesionalno bavim onim što volim. A ako je pitanje što bih volio da budem da nisam fudbaler, odgovor je - volio bih da pjevam, iako nemam previše dara za to".

Prije pet mjeseci ostao si bez vozačke. Kako sada ideš na treninge?

"Nisam ostao bez vozačke, već mi je istekla međunarodna dozvola koja je važila dvije godine. Policija me je zaustavila i napisala prijavu. Ionako sam morao da polažem vozački ispit u Italiji. Polagaću ga za tri sedmice. A do tada, vozim se taksijem", zaključio je Jovetić.

Galerija

Bonus video: