Risto Lakić: Bili bismo prvi da smo imali boljeg trenera

"Jedini problem je bio u struci - nismo osvojili više bodova zbog nekih glupih izmjena i taktike", smatra Lakić.
171 pregleda 0 komentar(a)
Risto Lakić, Foto: Savo Prelević
Risto Lakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2011. 09:58h

Bek Mogrena Risto Lakić završio je polugodišnu saradnju sa budvanskim timom, ali i optužio trenera aktuelnog šampiona Branislava Milačića koji ga je nekada predvodio i u Budućnosti.

Lakić se juče javio redakciji “Vijesti”, zahvalio se Budvanima na povjerenju, a potom okrivio trenera Milačića što “žuti” nijesu ostvarili bolji rezultat u protekloj polusezoni (aktuelni šampion zimuje na diobi trećeg mjesta sa Zetom, na devet bodova minusa u odnosu na jesenjeg prvaka Budućnost).

"Značilo mi je dosta što sam proteklu polusezonu proveo u Mogrenu, a ljudi iz uprave kluba bili su korektni. Nismo, međutim, pravili rezultate kakvi su trebali da budu, jer objektivno smo imali najbolju ekipu u igračkom smislu. Da smo imali boljeg trenera, vjerovatno bismo bili ako ne prvi, onda dijelili prvo mjesto sa konkurentima. Jedini problem je, dakle, bio u struci - nismo osvojili više bodova zbog nekih glupih izmjena i taktike", smatra Lakić.

Dojučerašnji bek Mogrena stigao je ljetos na Lugove nakon duže takmičarske pauze - Lakić je zvanično bio bez kluba od kada je prošle godine napustio Vojvodinu... Milačić je u aprilu došao u Mogren, a nekoliko mjeseci kasnije stigao je i Lakić.

"Njegove riječi bile su bitne da dođem u Mogren, mada mi je sportski direktor Ilija Rađenović saopštio da me želi ne samo Milačić već i klub. Podsjećam da smo u vrijeme kada sam nosio dres Budućnosti bili prvi pod vođstvom Miodraga-Grofa Božovića, a nakon toga se vratio Milačić i za pet kola uništio sve", zaključio je Lakić.

Bonus video: