NADAM SE

Viljaš-Boaš vjeruje u Toresa

"Ne sumnjam u Toresov talenat, ali mislim da mu nedostaje motivacija i da nema samopouzdanje. Moramo biti izuzetno strpljivi sa njim", rekao je Viljaš-Boaš
0 komentar(a)
Viljaš Boaš, Foto: Reuters
Viljaš Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2011. 14:44h

Trener Čelzija Andre Viljaš Boaš izjavio je da vjeruje da će se Fernando Tores vratiti u formu u kakvoj je bio dok je igrao za Liverpul.

"Ne sumnjam u Toresov talenat, ali mislim da mu nedostaje motivacija i da nema samopouzdanje. Moramo biti izuzetno strpljivi sa njim", rekao je Viljaš-Boaš.

Reprezentativac Španije prešao je početkom godine iz Liverpula u Čelzi, ali je za "plavce" odigrao 35 mečeva i postigao samo pet golova.

Tores je u posljednjih osam utakmica samo jednom bio u startnoj postavi.

"Drogba će odsustvovati u januaru zbog Kupa afričkih nacija i to je velika šansa za Toresa da se vrati u top formu. Nije mi bitno ko će postizati golove sve dok klub igra dobro i bilježi dobre rezultate. Uvijek biram igrače koji će više doprinjeti timu".

Strateg “plavaca” je istakao da je za napadača bitno da "pronađe put do mreže" i da se Drogba na taj način vratio u formu.

Portugalski stručnjak se nada da će isto biti i sa Toresom.

"Igrač koji nosi broj devet na dresu uvijek živi za gol. Fernando i Didije vam to mogu potvrditi. Napadači su najsebičniji ljudi na svijetu i to sa pravom, jer oni ostavljaju loptu u mreži", zaključio je Viljaš-Boaš.