Van Persijev poklon Arsenalu

"Sjećam se kada je stigao iz Fejnorda, nije bilo lako igrati sa njim. Ipak, bio je mlad, takav sam vjerovatno bio i ja kad sam stigao u London", rekao je legendarni napadač Arsenala Tijeri Anri
50 pregleda 0 komentar(a)
Van Persi, Foto: Beta/AP
Van Persi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.12.2011. 21:28h

Rođendan Arsenala nije mogao da bude ljepši, poklon navijačima je na velikoj sceni podario Robin van Persi.

„Tobdžije” su u subotu savladale Everton sa 1:0, a Holanđanin je maestralnim volej udarcem riješio pitanje pobjednika i po ko zna koji put bio čovjek odluke u timu Arsena Vengera.

"On je čudo. Sjećam se kada je stigao iz Fejnorda, nije bilo lako igrati sa njim. Ipak, bio je mlad, takav sam vjerovatno bio i ja kad sam stigao u London. Robin napokon igra sezonu koja nije isjeckana povredama i rezultati se vide", rekao je legendarni napadač Arsenala Tijeri Anri.

GOLMANI

Trap (K'lautern) - u Dortmundu gosti ne osvajaju bodove tako često. Međutim, posrećilo se Trapu i timu sa popularnog „Fric Valtera”.

Munua (Levante) - velika tri boda protiv Sevilje stigla su zahvaljujući bravurama Munue. Levante je ponovo u modi...

ODBRANA

Debiši (Lil) - desni bek čija je budućnost u nekom velikom evropskom klubu zagarantovana.

Pujol (Barselona) - postao je pravi komandant u Barseloni. Već godinama je nepogrješiv u derbijima sa Realom. Izuzetak nije bio ni subotnji „el klasiko”.

Basta (Udineze) - ovo je godina koja ga je vratila u fudbalski život.

SREDINA

Larson (Sanderlend) - za menadžera Martina O'Nila je pobjeda nad Blekburnom označila početak na klupi „crnih mački”. Start mu je ulejpšao Larson evrogolom u sudijskoj nadoknadi.

Sisoko (PSŽ) - igra Parižana mu potpuno odgovara. U Francuskoj opet podsjeća na dane kada su ga mnogi vidjeli kao nasljednika Patrika Vijeire.

Šahan (K'lautern) - golčina pred navijačima Borusije u Dortmundu mu možda i promijeni karijeru.

Dijara (Real Madrid) - jedan od rijetkih koji je mogao da se nosi sa Barselonom. On je svoj zadatak ispunio - Mesija je držao bez problema. Ni Mesijeva asistencija Sančesu za 1:1 nije bila greška Francuza...

Radovanović (Novara) - matirao je Morgana de Sanktisa sa više od 25 metara. Novara je bila na korak od trijumfa, ali je kapitulirala šest minuta prije kraja.

NAPAD

Van Persi (Arsenal) - rekordi tresu pred naletom sjajnog Holanđanina, a navijači odjednom vjeruju u sezonu koja je izgledala kao košmar.

Pacini (Inter) - gotovo da je bio zaboravio kako se daju golovi. Jedan momenat protiv Fiorentine je, međutim, pokazao o kakvom je golgeteru riječ.

Gomes (Bajern) - na ukupno 23 utakmice ove sezone je dao 23 gola... Zbog njegove snage se cijela Evropa plaši velikog Bajerna.

So (Lil) - u tandemu sa Edenom Azarom je u stanju da se poigra sa svakom odbranom u Evropi. Šteta je što je Lil ispao iz Lige šampiona.

Podolski (Keln) - u Kelnu je odavno ikona, ali sve su prilike da u januaru napušta „jarčeve”. Po najavama, njegov novi klub biće Šalke.

Kastro (Betis) - sa dva gola u sudijskoj nadoknadi je šokirao Valensiju. Bila je to herojska pobjeda tima iz Sevilje.

Sančes (Barselona) - zbog njega su na klupi i David Vilja i Pedro Rodriges. Pep Gvardiola je znao koga dovodi iz Udinezea - Ninjo Maravilja je bio perfektan protiv Reala.

Klose (Lacio) - njegova dva gola i asistencija u Lećeu su Lacio lansirale u vrh Serije A.

Bonus video: