Nejmar: Mesi je kralj fudbala, ja ne mogu biti kao on

"Velika je čast biti poređen sa Mesijem, ali smatram da je on kralj fudbala, najbolji igrač na svijetu”, kazao je 19-godišnji Nejmar
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta AP
Nejmar, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.12.2011. 12:40h

Nejmar, velika zvijezda Santosa i brazilskog fudbala, na konferenciji za novinare uoči polufinala klupskog Svjetskog prvenstva u Japanu izjavio je da se niko ne može porediti sa Mesijem.

Nedavno je njegov sunarodnik Pele, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, rekao kako vjeruje da je Neymar trenutno mnogo bolji igrač od Mesija.

"Velika je čast biti poređen sa Mesijem, ali smatram da je on kralj fudbala, najbolji igrač na svijetu. Mislim da nikada neću dostići njegov nivo”,kazao je 19-godišnji Nejmar, koji je veoma tražen igra u Evropi, a interesovanje su pokazali i Real i Barselona.

Nejmarov Santos će svoju utakmicu polufinala Svjetskog klupskog prvenstva igrati 14. decembra. Protivnik Brazilcima biće pobjednik duela između japanske Kašive i Motereja.

Ako pobijedi, Santos će skoro sigurno će igrati u finalu protiv aktuelnog evropskog i španskog prvaka Barselone.

"Nisam došao ništa dokazivati. Ovdje sam da pomognem ekipi da osvoji naslov klupskog prvaka svijeta", zaključio je Nejmar.

Bonus video: