Premijer Borisov najbolji fudbaler godine, ali odbija nagradu

U konkurenciji je bilo 20 kandidata, a Borisov je osvojio 44 odsto glasova. Drugi je bio Berbatov sa 24, dok je treći bio Vasil Lukajev iz petoligaša Dragora sa pet odsto
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 13:17h

Bugarski navijači izabrali su u anketi Premijera države Bojka Borisova za fudbalera godine!

Borisov je kao igrač trećeligaša Bistirce prekinuo sedmostrukog uzastopnog osvajača ove nagrade, centarfora Mančester junajteda Dimitra Berbatova.

U konkurenciji je bilo 20 kandidata, a Borisov je osvojio 44 odsto glasova. Drugi je bio Berbatov sa 24, dok je treći bio Vasil Lukajev iz petoligaša Dragora sa pet odsto.

Zanimljivo je da je dugogodišnji bugarski reprezentativac Martin Petrov, koji sada igra u Boltonu, osvojio 34 glasa i zauzeo 15. mjesto, a izvan Top 20 ostali su asovi poput Blagoja Georgijeva i Valerija Božinova.

"Hvala navijačima za ovu nagradu, ali... Mislim da je ovo bilo glasanje iz protesta. Mene su izabrali ne zato što sam ja dobar igrač, već zato što se cio bugarski fudbal u ovom trenutku nalazi u krizi. Potrebna nam je reforma fudbala kako bi naš omiljeni sport krenuo novim putem", rekao je bugarski premijer.

Konačnu odluku o fudbaleru godine za 2011. donijeće sportski novinari, a dodjela nagrada zakazana je za 23. decembar u Sofiji.

Po tradiciji, pobjednici će dobiti zlatnu, srebrnu i bronzanu loptu, a pobjednik i pehar.

Bonus video: