Jednom u 100 godina - Igalo slavi najveći uspjeh u istoriji kluba

Ovo je pobjeda fudbala u Herceg Novom, nešto što će ostati zapisano - kaže trener Igala Dušan Jevrić
387 pregleda 3 komentar(a)
Igalo, Foto: FK Igalo 1929
Igalo, Foto: FK Igalo 1929
Ažurirano: 03.05.2018. 19:28h

Jednom u sto godina - često se kaže figurativno, a u slučaju plasmana Igala u finale Kupa Crne Gore, onda je to skoro i doslovno...

"Ovo je najveći uspjeh u 90 godina dugoj istoriji kluba", kaže trener Dušan Jevrić.

Špalir automobila kružio je prije dvije noći ulicama Herceg Novog, nakon podviga jednog tima kakav još nije viđen u posljednjih 12 godina loptanja u Crnoj Gori.

Igalo, tim koji se bori za opstanak u Drugoj ligi, igraće 30. maja pod Goricom finale Kupa protiv Mladosti. Ulog je trofej i mjesto na evropskoj sceni.

"Ovo je pobjeda fudbala u Herceg Novom. I ono što moram da naglasim - poptuno zasluženo. U fudbalu nešto može da se desi slučajno u jednoj utakmici, ali kada igrate dva meča, protiv ekipa koje su iskusnije, po imenima i bolje od vas, onda taj plasman morate i te kako da zaslužite", dodaje Jevrić.

Igalo je u polufinalu šokiralo Grbalj - nakon 0:0 kod kuće, golman David Bjelica i drugovi odigrali su 1:1 u Radanovićima.

"Kada samo vidite koje sve ispao, Budućnost, Sutjeska, Zeta, kada vidite koga nema u finalu, onda ovo što smo uradili dobija još više na značaju. Igrači će zlatnim slovima ostati upisani u anale kluba, postavili su nešto što će buduće generacije pokušati da dostignu", ističe trener Igala.

"Ovo je i veliku uspjeh uprave kluba, koja je uradila sve da dođe do ovoga. Imamo sreću da je naš predsjednik Stefan Vukićević čovjek koji osjeća sport, koji je nekada igrao fudbal. On je uspješan privrednik, čovjek koji svoje pare ulaže u klub".

Naredni cilj je - pehar Kupa!

"Mladost je favorit, ali mi želimo trofej, i to govorimo bez okolišanja. To će biti naša zvijezda vodilja 30. maja", zaključuje Jevrić.

Bonus video: