Balakov: Nema ostavke, stvari se mogu popraviti

"Mogu sjutra da odem, ali što će se promijeniti? Stalno se mijenjanju treneri i igrači”, zaključio je Balakov.
0 komentar(a)
Balakov, Foto: Reuters
Balakov, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2011. 16:19h

Nekon nešto više od pola sezone, Hajduk za Dinamom zaostaje punih osam bodova. Kriza rezultata je doživjela vrhunac ispadanjem od Zagreba u Kupu.

Zbog toga su i krenule priče o smjeni trenera Krasimira Balakova. Međutim, uprava je stala iza bugarskog stručanjaka, a on ne pomišlja na ostavku.

"Neću dati ostavku, uvijek sam se borio u životu. Uvjeren sam da se stvari mogu popraviti, ali ne preko noći. Došao sam da napravim ono što sam naučio u Njemačkoj. Moraćemo sve analizirati, svi pravimo greške, pravih ih i ja i zbog toga sam odgovoran", rekao je Balakov.

Iako je, kako kaže, u Hajduku jako teško raditi, Balakov kaže da mu snagu daje pozitivna energija oko kluba.

"Ovo nisam nigdje doživio. Ljudi me čak i nakon poraza zaustavljaju na ulici i pozitivno reaguju. To mi daje snagu za dalje. Mi smo u procesu postizanja ravnoteže i to ne ide preko noći, to je dugotrajan proces. Ja sam ovdje došao da napravim posao, a u fudbalu se ne mogu stvari mijenjati svakih šest mjeseci ako ne ide dobro", dodao je Balakov.

Bugarin traži još vremena.

"Mogu sjutra da odem, ali što će se promijeniti? Stalno se mijenjanju treneri i igrači. Ako ostanem tu i sljedeće sezone, a budu isti rezultati i isti problemi kao sad, onda ću razumjeti da mi neko kaže da trebam otići”, zaključio je Balakov.

Hajduk u nedjelju igra protiv Zadra.

Bonus video: