Pepe i Juve preletjeli i Vječni grad

Bivši vezista Udinezea je ove sezone nezamjenjiv u Juveu, odigrao je svih 11 mečeva do sada i treći je strijelac tima - iza Matrija i Markizija koji su postigli po pet golova
0 komentar(a)
Pepe, Foto: Beta/AP
Pepe, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.11.2011. 21:58h

Kod Antonija Kontea je napokon dokazao da može da bude važan igrač u mašineriji Juventusa.

Simone Pepe je donio „staroj dami” tri boda u derbiju protiv Lacija koji je Konte okarakterisao kao „okšraj za Skudeto”...

Bivši vezista Udinezea je ove sezone nezamjenjiv u Juveu, odigrao je svih 11 mečeva do sada i treći je strijelac tima - iza Alesandra Matrija i Klaudija Markizija koji su postigli po pet golova.

GOLMANI

Hart (Mančester siti) - napadači Liverpula mu nisu mogli ništa u derbiju. Jedino je uspio da ga savlada saigrač Leskot. Bez obzira na sve, Hart je bio junak „građana” na „Enfildu”.

Moja (Hetafe) - nije ga Barsa torpedovala kao što se očekivalo, ali je u finišu ipak sa nekoliko odbrana pomogao timu iz predgrađa Madrida da dođe do senzacije.

ODBRANA

Valera (Hetafe) - golom je presudio Barseloni i udaljio je od odbrane titule.

Senderos (Fulam) - vratio se na „Emirejts” i odigrao bez greške. Znao je kako da zaustavi i nevjerovatnog Van Persija.

Van Bujten (Bajern) - Bavarci su primili tri gola u Majncu, a Belgijanac je bio najbolji pojedinac. Bio je više zadužen za napad, to dovoljno govori o partiji velikana iz Minhena.

Šmelcer (Borusija Dortmund) - „milioneri” su opet u igri za titulu. Šmelcer je odigrao betz greške, Šalke je pao bez problema u Dortmundu.

SREDINA

Leiva (Liverpul) - vezista koji je strahovito napredovao u posljednje dvije sezone u dresu Liverpula. Postao je jedan od najboljih igrača na poziciji zadnjeg veznog na Ostrvu.

Pepe (Juventus) - on svoj posao uvijek odradi - ima ga u odbrani, opasan je i po gol rivala. U Rimu je bio junak - njegov pogodak je donio tri boda Juveu protiv Lacija.

Armero (Udineze) - njegov tempo je bio previše jak za Rominog Tadeija.

Felaini (Everton) - trasirao je „karamelama” put ka trijumfu na „Ribok stadionu”.

Iličić (Palermo) - slovenački biser je spreman za veliki klub. Januar je mjesec u kojem je moguće i da napusti Siciliju.

Mata (Čelzi) - engleski mediji su ga proglasili spasiocem menadžera Viljaš-Boaša. Činio je čuda protiv Volvsa u subotu.

NAPAD

Derdijok (Bajer) - Herta mu je dozvolila da pokori Berlin - dao je tri gola na čuvenom Olimpijskom stadionu.

Ivanšic (Majnc) - njegov gol na startu meča je bio najava da se Bajernu loše piše u Majncu.

Kastanjos (Inter) - spasao je Inter novog neuspjeha u meču u kojem milanski velikan nije zaslužio ništa sem žestoke kritike.

Mutu (Ćezena) - nije zaboravio da igra fudbal. Da je veliki majstor pokazao je i kada se poigrao sa Sebastijanom Frejom pri izvođenju penala.

Hanke (Borusija Menhengladbah) - čovjek koji je alergičan na travu igra sezonu života...

Ibrahimović (Milan) - stigao je do cifre od 101. gola u Seriji A. Protiv Kjeva mu i nije bilo teško da se dva puta upiše u strijelce.

Žiro (Monpelje) - navijači ovog kluba sanjaju titulu, a na tom putu ih vodi 25-godišnji napadač Olivijer Žiro, trostruki strijelac protiv Sošoa.

Bonus video: