Džonatan Vilson: Crnogorski polet otišao je s Kranjčarom

“Septembarska odluka da se smijeni Zlatko Kranjčar pokazala se sasvim pogrešnom”, napisao je Džonatan Vilson.
72 pregleda 0 komentar(a)
Češka-Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Češka-Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2011. 08:28h

Američki “Sportsilustrejtid”, iz pera britanskog novinara Džonatana Vilsona koji je bio pratilac svih uspjeha i neuspjeha Crne Gore u kvalifikacijama, napravio je analizu razloga ispadanja u baražu.

“Septembarska odluka da se smijeni Zlatko Kranjčar pokazala se sasvim pogrešnom. Možda će njegovi protivnici istaći da je crnogorski pad počeo dok je on još uvijek bio tu, remijem sa Bugarskom i porazom u Velsu, ali je istina da nakon njegovog odlaska Crna Gora nikada više nije igrala kao ranije, uprkos povratku brojnih fudbalera nakon povreda i suspenzija. Branko Brnović, koji je zamijenio Kranjčara, bio je optimista i poslije 0:2 u Pragu, ali se nakon sedam postignutih golova na osam mečeva kvalifikacija znalo da je taj poduhvat nerealan, čak i sa Vučinićem i Jovetićem zajedno u napadu".

"Brnović je pred prvi meč ponavljao da treba zaustaviti Rosickog, a Česi su tokom cijelog meča imali igrača viška na sredini, što su na kraju i iskoristil. Protiv Turske, Hrvatska je prihvatila da uopšte nema dominaciju na terenu, žrtvujući posjed lopte za dvostruku zavjesu u odbrani i širinu kada se krene u kontranapad. Iako je Simon Vukčević u Pragu bio opasan na desnoj strani, Crna Gora nikada nije imala vibraciju da ona vodi igru. Očigledno da je sav polet nestao onog trenutka kada je otišao Kranjčar”, napisao je Džonatan Vilson.

U svojoj kolumni u “Gardijanu”, isti novinar je u minulih godinu i po, pa i ranije, napisao više afirmativnih tekstova o Crnoj Gori i njenoj fenomenalnoj kvalifikacionoj priči.

Bonus video: