De Jong želja Murinja

Trener Madriđana je poslao je svog bliskog saradnika da gleda Holanđanina na meču Lige šampiona Viljareal - Mančester siti
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 11:59h

Najdžel De Jong je na meti Reala, koji je spreman da Mančester sitiju ponudi 20 miliona funti (23,4 miliona eura), prenosi britanski "Dejli star“.

Trener Madriđana Žoze Murinjo poslao je svog bliskog saradnika da gleda Holanđanina na meču Lige šampiona Viljareal - Mančester siti, a on je prenio Portugalcu dobre impresije o igri defanzivnog veziste.

Murinjo voli da igra sa dva zadnja vezna, sada su tu Ćabi Alonso i Sami Keidira, a potreban mu je još jedan takav igrač.

Alonson je već "dobro“ upoznao De Jonga s obzirom na start Holanđanina na njega na meču finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi prošle godine.

Vjerovatno da ni De Jong ne bi imao ništa protiv da pređe u Real s obzirom da rijetko igra kod Roberta Manćinija.

Takođe, i pregovori oko produžetka saradnje su odloženi za jun naredne godine.

De Jong je među "građane“ stigao 2009. godine iz njemačkog Hamburgera za 17 miliona funti (19,9 miliona eura). U karijeri je još igrao za Ajaks.

Do sada je za Mančester siti odigrao 82 meča i dao jedan gol, a član selekcije Holandije je od 2004. godine (54 meča, jedan pogodak).

Bonus video: