Kapelo: Pobjeda za samopouzdanje

"Najvažnija stvar za mene bila je igra Džonsa, Velbeka i Rodvela. Oni su zaista talentovani igrači i vidio sam da će biti važni za reprezentaciju u narednih nekoliko godina", rekao Italijan
0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Englezi, Foto: Savo Prelević
Fabio Kapelo, Englezi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2011. 10:26h

Prijateljski meč između Engleske i Španije na "Vembliju“, koji je minimalno pripao domaćinu golom Frenka Lamparda u 49. minutu, zadovoljio je selektora "gordog albiona“ Fabija Kapela.

On je nakon meča pohvalio Fila Džonsa, Denija Velbeka i Džeka Rodvela, a 21-godišnjem Kajlu Volkeru, igraču Totenhema, pružio je šansu u finišu meča i omogućio mu debi za nacionalni tim.

"Ova pobjeda nam je važna zbog samopouzdanje, kako igrača tako i navijača. Međutim, najvažnija stvar za mene bila je igra Džonsa, Velbeka i Rodvela. Oni su zaista talentovani igrači i vidio sam da će biti važni za reprezentaciju u narednih nekoliko godina. Igrali su bez straha, tehnički i fizički su pokazali da su spremni da igraju sa seniorima",rekao je između ostalog Kapelo.

Italijanski stručnjak je napomenuo da će Velbek i Voker dobiti priliku od prvog minuta u prijateljskom meču protiv Švedske, u utorak na „Vembliju“, kao i da će se se u tom duelu vratiti kapitena Džon Teri, uprkos optužbi za rasističkog vrijeđanja defanzivca Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda.

Sa druge strane, čini se da ni selektor aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka Vinsent del Boske nije bio previše razočaran zbog poraza.

"Moja ekipa je dala sve od sebe. Igrali smo dobro, imali smo puno prilika, ali na kraju nismo uspjeli da damo gol. Pritiskali smo do samog kraja i pokušavali, a Engleska je igrala, takođe, dobro i dala je pogodak iz jedine prilike. U svakom slučaju, bila je to teška utakmica. Igrali smo našim stilom, možda nam je malo nedostajalo dubine, ali sam, gledajući ukupno, zadovoljan načinom na koji smo odigrali - rekao je del Boske.

Bonus video: