Crnogorci su jak i ratnički tim

"Svi misle da je Češka favorit protiv Crme Gore. Po meni pogrešno, jer su podjednake šanse ovih timova", kazao je Hicfeld.
0 komentar(a)
Otmar, Foto: Reuters
Otmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2011. 10:28h

Ime je u svijetu fudbala izgradio osvajajući Evropu sa Borusijom iz Dortmunda i Bajernom, nadimak General Otmar Hicfeld dobio je zbog sjajne taktičke postavke. Sve to preporučilo je selektora Švajcarske Hicfelda da za sajt Uefe prokomentariše i prognozira predstojeći baraž.

"Svi misle da je Češka favorit protiv Crme Gore. Po meni pogrešno, jer su podjednake šanse ovih timova. Crna Gora je jak, ratnički tim, sa nekolicinom vrhunskih fudbalera koje predvodi Vučinić, svjetska top klasa napadača", kazao je General.

"Hrvatska je poput Turske fudbalska zemlja, sa puno sjajnih igrača koji igraju u najjačim klubovima. Turci su sjajni kući, ali nepouzdani u gostima. Revanš je u Hrvatskoj i zato su oni favoriti za odlazak na EP.

"Utakmica sa Bosnom dolazi po Portugal u nezgodnom trenutku. Portugal je razočaravajuće igrao u posljednjih nekoliko utakmica, a Bosna i Hercegovina je napravila veliko iznenađenje osvajanjem drugog mjesta u grupi. Biće teško za Portugal, jer BiH ima klasnih igrača. Ipak, poduži je spisak igrača top klase u Portugalu, kvalitetniji je, i izboriće nastup na EP.

"Na ivici noža igraće Estonija i Republika Irska. Biće to teški i poprilično ravnopravni dueli u kojima bi prevagu trebalo da donese bolja odbrana Iraca, uz fantastičnu igru iz prekida", mišljenja je Hicfeld.

Bonus video: