Barselona do boda u 91. minutu

Atletik Bilbao vodio do 91. minuta, sve dok Leo Mesi nije iskoristio grešku odbrane domaćina i spasao svoj tim poraza
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2011. 21:23h

Atletik Bilbao je zaustavio Barselonu, Real je u prvom pravom bijegu na tabeli - Madriđani sada imaju tri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona.

Barsa je u Baskiji plesala po terenu koji je bio natopljen vodom, ali je za remi morala da sačeka grešku odbrane domaćina, i to u 91. minutu.

Krivac je bio Amorebjeta koji je u finišu izbio loptu iz ruku svom golmanu Iraizozu i poslao je pravo na nogu Lionela Mesija. Argentinac, naravno, sve poklone pretvara u zlato - spasao je Katalonce poraza i postigao prvi gol u gostima ove sezone u Primeri.

"Znali smo kakve probleme može da nam stvori Atletik. Primili smo golove iz grešaka, a onda došli u situaciju da se spasavamo poraza. Srećan sam što nismo izgubili", rekao je Sesk Fabregas.

Atletik je poveo u 20. minutu preko Erere, a samo nekoliko trenutaka kasnije je poravnao Fabregas. Kada je Pike nespretno postigao autogol u 80. činilo se da Barsa nema izlaza, a onda je čašćena - Amorebjeta je pogriješio, a Mesi postavio konačan rezultat.

Golman „blaugrane” Viktor Valdes je primio gol u Primeri nakon 897 minuta...

Za razliku od Barse, Real je u naletu, nije ga poremetio ni čudni prijepodnevni termin.

Osasuna je primila sedam golova u Madridu, iako do 40. minuta Real bio na mukama. Međutim, tri gola Kristijana Ronalda, četiri asistencije Ahela di Marije i „dopijeta” Karima Benzeme (upisao se i Pepe) su na kraju natjerale goste iz Pamplone da pognutih glava napuste teren.

Osasuna je kod 3:1 zaradila i crveni karton (Satrustegi u 54. minutu), pa je već tada bilo jasno da je čeka brodolom.

"Prvo poluvrijeme je bilo teško, imali smo i sreće da nakon izjednačujućeg gola Osasune brzo vratimo vođstvo. A onda je u nastavku bila druga priča, jer nikom nije lako da igra sa 10 igrača", kazao je Žoze Murinjo.

Meč će se pamtiti i po debiju Nurija Šahina - turski internacionalac je bio na terenu posljednjih 25 minuta nakon što je zamijenio Samija Kediru.

Rajo Valjekano je deklasirao Sosijedad sa 4:0, a Andrija Delibašić je na terenu proveo 63 minuta. Zamijenjen je kod rezultata 3:0...

Saragosa je na „La Romaredi” remizirala protiv Sportinga iz Hihona (2:2), a bez golova su igrali Granada i Rasing, te Espanjol i Viljareal.

Rezultati

Hetafe – Atletiko M. 3:2

Barada40, Mićel 49, Kastro (penal) 83 – Falkao (penal) 30, Dominges 80.

Atletik B. - Barselona 2:2

Erera 20, Pike (autogol) - Fabregas 24, Mesi 90+1 .

Real M. - Osasuna 7:1

Ronaldo 23, 54 (penal), Pepe 34, Iguain 40, Benzema 63,81 - Balde 31.

Rajo – Sosijedad 4:0

Piti (penal) 12, Miku 49,62, Trasoras 72.

Espanjol - Viljareal 0:0

Saragosa – Sporting H. 2:2

Botija (autogol) 28, Postiga 90+3 - Baral 30,44.

Granada – Rasing 0:0

SUBOTA

Levante – Valensija 0:2

Betis – Malaga 0:0

Majorka – Sevilja 0:0

Galerija

Bonus video: