"Rosoneri" igrali za Kasana, Udineze i Lacio na vrhu

"Srećan sam zbog pobjede, ali mi fali ličnost kao što je Antonio Kasano. Ovo je pobjeda za njega, svi jedva čekamo da opet bude sa nama", rekao je Ibrahimović
0 komentar(a)
Di Natale, Foto: Beta/AP
Di Natale, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.11.2011. 17:14h

Milanova serija u prvenstvu se nastavlja - šampion je deklasirao Kataniju (4:0) i upisao 5. uzastopni trijumf.

„Rosoneri” su sve riješili do 25. minuta (pogodio Zlatan Ibrahimović iz penala, potom i Robinjo), pa je u nastavku sve bilo stva rutine, a upisali su se i veterani Klarens Sedorf i Đanluka Zambrota.

"Srećan sam zbog pobjede, ali mi fali ličnost kao što je Antonio Kasano. Ovo je pobjeda za njega, svi jedva čekamo da opet bude sa nama. Naravno, sada je najvažnije da se osjeća dobro, neka ne misli na fudbal", rekao je Ibrahimović.

Šou Udinezea i Lacija se nastavljaI dok Milan igra u skladu sa mogućnostima i ambicijama, Udineze i Lacio nastavljaju da impresioniraju - ta dva tima (Juventus, istina, ima meč manje) nakon ovog kola drže prvo mjesto na tabeli.„Zebre” su savladale Sijenu (2:1) golovima Dušana Baste i Antonija di Natalea, dok su Rimljani srušili otpor Parme na „Olimpiku” zahvaljujući pogotku Đuzepea Skulija pet minuta prije kraja meča.

"Ovo je bila jedna od onih utakmica gdje se očekuje trijumf, bez obzira na to što je Sijena odlična ekipa, spremna i disciplinovana. Zato sam srećan što smo i osvojili tri boda. Sada idemo zadovoljni na pauzu i možemo da uživamo", kazao je trener Udinezea Franćesko Gvidolin.

Edi Reja, njegov kolega iz Lacija, bio je euforičan zbog rezultata u prethodnom periodu. Lacio u posljednjih osam utakmica u Seriji A ima učinak od šest pobjeda i dva remija.

"Predvodim sjajnu grupu momaka i igrača koji su gladni pobjeda", istakao je Reja.

Miha opet rizikuje smjenu?Fiorentina je izgubila od Kjeva u Veroni (gol Luke Rigonija sredino drugog poluvremena), a Stevan Jovetić je odigrao cijeli meč u dresu „viole”.

Italijanski mediji tvrde da je nakon ovog poraza posao Siniše Mihajlovića ponovo „u vazduhu”.

„Poslije poraza i igre koja nije ubjedljiva, Miha opet rizikuje”, napisala je „Gazeta delo sport”.

Atalanta je golom Hermana Denisa u 80. minutu pobijedila Kaljari, dok Ćezeni nije pomogla ni smjena trenera Marka Đampaola, jer je bodove sa stadiona „Dino Menuci” odnio Leće.

Rezultati

Lacio - Parma 1:0 (Skuli 84)

Milan - Katanija 4:0 (Ibrahimović 7 (penal), Robinjo 24, Sedorf 69, Zambrota 72)

Kjevo - Fiorentina 1:0 (Rigoni 66)

Udineze - Sijena 2:1 (Basta 1, Di Natale 64 - Bolconi 77)

Atalanta - Kaljari 1:0 (Denis 80)

Ćezena - Leće 0:1 (Kuadrado 56)

Juče

Palermo - Bologna 3:1

Novara - Roma 0:2

Odloženo

Đenova - Inter

Napoli - Juventus

Bonus video: