Ko bi drugi: Korać za pobjedu Zete

"Sada predstoji pauza u prvenstvu u kojoj ćemo pokušati da se što bolje pripremimo za utakmicu sa ekipom Budućnosti", rekao je Rade Vešović, trener Zete.
0 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.11.2011. 09:13h

Grbalj je stvarao i promašivao šanse, a Zeta zahvaljujući golu Žarka Koraća, koji je postigao deveti prvenstveni pogodak, došla do tri boda. Ekipa iz Golubovaca time je nastavila blistavu seriju u prvenstvu, zabilježila i sedmu pobjedu u posljednjih osam mečeva (remizirala sa Mogrenom na Lugovima).

"Imali smo teške mečeve sa ekipama Mladosti i Jedinstva, što se osjetilo u našoj igri, a pri tom nijesmo ni bili kompletni. Najvažnije je, međutim, da smo osvojili tri boda. Sada predstoji pauza u prvenstvu u kojoj ćemo pokušati da se što bolje pripremimo za utakmicu sa ekipom Budućnosti", rekao je Rade Vešović, trener Zete.

Meč je riješen u 52. minutu - Novović je šutirao sa 18 metara, golman Mileta Radulović nije baš najbolje intervenisao, nakon čega je Korać odbijenu loptu proslijedio u mrežu.

Iako se igralo otvoreno sa obje strane, nije bilo puno uzbuđenja u prvom poluvremenu. U 18. minutu Vuković je dobro šutirao, a njegov udarac izblokirao defanzivac gostiju Vujačić. S druge strane, Zeta je umalo povela nakon nesporazuma domaćih igrača, ali je Novaković spriječio pogodak. Zeta je nakon vođstva pojačala odbranu i kontrama pokušavala da ugrozi domaćina.

Grbljani su zaprijetili u 60. minutu preko Milića (golman gostiju Ivanović izboksovao je loptu), dok je najbolju šansu za izjednačenje propustio Janković u 75. minutu, koji je sa sedam-osam metara šutirao preko prečke. Dva minuta prije kraja Mićić je šutirao pored gola.

"Poraženi smo, iako smo bili blizu da osvojimo tri boda. Nadigrali smo protivnika, stvarali prilike, ali definitivno da nemamo realizaciju", kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Grbalj - Zeta 0:1

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 200. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Blažo Bogdanović (Nikšić). Strijelac: Korać u 52. minutu. Žuti kartoni: Milić (Grbalj), Ivanović, Radulović, Đuretić, Došljak, Korać (Zeta). Crveni karton: Đuretić (Zeta).

Grbalj: M. Radulović 5, Magud 6 (Glavan), Jovanović 6,5, Simunović 6, Novaković 6, N. Radulović 6, Vuković 6 (Kajević), Mićić 6,5, Janković 6, Milić 6, Nikolić 5 (Pepić 6).

Zeta: Ivanović 7, M. M. Radulović 6, Vujačić 6, Kaluđerović 7, Kalačević 5,5 (Dabić 6), Đuretić 5,5, Novović 6,5, Božović 6, Došljak 6 (Prenkić), Burzanović 6, Korać 6,5.

Bonus video: