Runi se sjeća Podgorice: Napravio sam glupost

"Zažalio sam istog trenutka kada se to dogodilo. Nema opravdanja, iako još uvijek mislim da je kazna malo prestroga. Razočaran sam zbog toga”, kazao je Runi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2011. 12:53h

Prvi put od 7. oktobra kada je u drugom poluvremenu meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore (2:2) dobio crveni karton, Vejn Runi je govorio o isključenju i grubom i nesportskom faulu s leđa nad Miodragom Džudovićem, koji ga je koštao suspenzije od tri meča.

Napadač Mančestera junajteda i Engleske je kazao da ne može nikoga da krivi zbog „glupog“ crvenog kartona, zbog kojeg će propustiti mečeve u grupi na Evropskom prvenstvu, koje se u ljeto iduće godine igra u Poljskoj i Ukrajini.

“To je, svakako, nešto vrlo razočaravajuće za mene, ali sam sam kriv, pa zato ne mogu se žalim”, kazao je Runi, a prenio britanski Miror.

“Napravio sam glupost. Zažalio sam istog trenutka kada se to dogodilo. Nema opravdanja, iako još uvijek mislim da je kazna malo prestroga. Razočaran sam zbog toga”, dodao je Runi.

Runi se nada da će eventualna žalba Engleske fudbalske asocijacije (FA) uroditi plod i da će mu kazna biti ublažena, ali prihvata potpunu odgovornost za ono što je uradio u trenutku “ludila”.

“Sakupili smo sve potrebne elemente, i odlučićemo da li da se žalimo. Kada bi kaznu ublažili i za jedan meč, to bi bio bonus za mene”, ističe Runi.

Iako se incident dogodio dan nakon što su mu uhapšeni otac i stric zbog sumnje da su učestvovali u namještanju mečeva Škotske lige, Runi kaže da “iskreno ne zna“ zašto je udario s leđa Džudovića.

“Bio je to jedan od onih momenata zbog kojih sada žalim. Pošto prije toga nije bilo nekog duela zbog kojeg bih pomislio “sad ću da ga pobijedim”…Jednostavno se dogodilo, a nemam objašnjenja zbog čega”, zaključio je Runi.

FA će danas popodne odlučiti da li će se žaliti Evropskoj fudbalskoj asocijaciji (UEFA).

Kapelo računa na Runija

Londonski tabloid Sun piše kako je selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Kapelo rekao Runiju da će ga povesti na Europsko prvenstvo.

"Kapelo je u četvrtak posjetio trening-kamp Mančester junajteda u Karingtonu kako bi uvjerio Runija da ga ima u planovima za sljedeće ljeto", navodi tabloid.

Crnogorski reprezentativac Miodrag Džudović još ranije izjavio da je kazna UEFA prestroga, te da je spreman i da pomogne napadaču Mančester Junajteda u borbi protiv kazne.

“Biću na Runijevoj strani ukoliko odluči da se žali na kaznu. Mislim da je kazna prestroga, on u tom trenutku jednostavno nije razmišljao, i tek kasnije je shvatio šta je uradio”, kazao je odbrambeni igrač Spartaka.

Bonus video: