Revolveraš Van Persi

"Cijela ekipa igra za njega, on je naša snaga u napadu. Van Persi je perfektan kapiten", rekao je Arsen Venger
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 19:28h

Arsenalu u 2011. godini možda nije i išlo, pogotovo u posljednjih nekoliko mjeseci, ali brojke koje stoje pored imena Robina van Persija su impresivne - Holanđanin je u ovoj godini na 27 utakmica postigao ukupno 28 golova...

Na 10 mečeva do sada u Premijer ligi je isto toliko puta bio strijelac i definitivno je on razlog da navijači Arsenala vjeruju...

"Cijela ekipa igra za njega, on je naša snaga u napadu. Van Persi je perfektan kapiten", rekao je Arsen Venger.

GOLMANI

Šćešnji (Arsenal) - imao je i on dobru rolu na „Stemford bridžu”, bez obzira što je primio tri gola...

Kasiljas (Real Madrid) - došao je red i na njega da spasava - Real je mogao da bude grubo kažnjen u Baskiji da nije bilo kapitena.

Antonjoli (Ćezena) - odbranio je penal kod 0:0 protiv Parme, ali Ćezenu ništa nije moglo da spriječi poraza na „Tardiniju”.

ODBRANA

Vidić (Mančester junajted) - Ferguson je bio oduševljen njegovom partijom protiv Evertona. Ako je i bilo nekog nesporazuma među njima posljednjih dana, poslije pobjede na „Gudisonu” je sve riješeno.

Lihtštajner (Juventus) - „stara dama” je napravila pravi posao onog momenta kada ga je dovela iz Lacija. Interova lijeva strana je bila nemoćna, jer je Švajcarac letio po terenu.

Lulić (Lacio) - Edi Reja više nema dilemu - pogodio je kada ga je za sitne pare angažovao iz Jang Bojsa. Od Lacija se tresu Apenini.

Pišček (Borusija Dortmund) - morao je on da krene u napad da „milioneri” izbjegnu poraz u Štutgartu.

SREDINA

Vidal (Juventus) - njegov tempo je bio previše za sporu sredinu Intera. Potpuno se uklopio u koncepciju Antonija Kontea.

Lazari (Fiorentina) - njegov gol i pobjeda protiv Đenove su „dali kiseonik” Siniši Mihajloviću. Sve je, međutim, opet bilo u sjenci zvižduka navijača upućenim srpskom treneru.

Balak (Bajer) - riješio je meč u Frajburgu, ali i slomio nos... Sve je u petak veče bilo u znaku bivšeg asa Čelzija.

Sesenjo (Sanderlend) - spasao „crne mačke” poraza od Aston Vile, potvrdio da je paklen igrač, ali pitanje je da li će to da spase otkaza menadžera Stiva Brusa. Sanderlend jednostavno nema rezultate.

Bejl (Totenhem) - protiv KPR-a je viđen pravi Bejl, isti onaj igrač koji je maltretirao Majkona, koji se poigravao sa protivničkim odbranama prošle sezone.

NAPAD

Van Persi (Arsenal) - Venger je poslije velike partije protiv Arsenala rekao da je Holanđanin živa vatra na terenu. Kapitenska traka ga je proglasila u istinskog lidera mladom timu Arsenala.

Ibrahimović (Milan) - golovi glavom mu i nisu specijalnost. Ipak, u Rimu je pokazao da i bez prepoznatljivih majstorija može da bude meč viner.

Iguain (Real Madrid) - njegova serija golova se nastavlja - sada je bio čovjek odluke na „Anoeti”.

Mesi (Barselona) - dao je tri gola u pola sata. Ništa, međutim, više ne može da iznenadi kada je u pitanju veliki Leo.

Ernandes (Mančester junajted) - čovjek odluke protiv Evertona u momentu kada Junajted igra loše, kada je samopouzdanje na nikad manjem nivou.

Vučinić (Juventus) - velika scena i prepuna „Đuzepe Meaca” su ga uvijek inspirisali... Dao je gol i odigrao možda i najbolji meč u dresu Juventusa.

Huntelar (Šalke) - trka između njega i Marija Gomesa za najboljeg strijelac Bundes lige je kao duel dva revolveraša... I trajaće još dugo, do kraja sezone.

Galerija

Bonus video: