Vešović: Potvrdićemo da nije slučajno

"Ima, naravno, još prostora za napredak, a vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu i u najgorem slučaju ostati na mjestu na kojem smo sada" kazao je trener Zete
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.10.2011. 09:58h

Posljednjim trijumfom protiv Mladosti na Trešnjici (2:1), Zeta je upotpunila sjajnu rezultatsku seriju u prvenstvu i dospjela na treće mjesto. Na posljednjih sedam prvenstvenih mečeva ekipa Rada Vešovića zabilježila je šest pobjeda i remizirala sa šampionom Mogrenom na Lugovima.

Tim iz Golubovaca je, dakle, pokazao da i ove sezone ima kondiciju da se bori za vrh. Rezultatska kriza sa početka prvenstva sada izgleda kao daleka prošlost, na Trešnjici jesen protiče u slavljeničkoj atmosferi...

"Uspjeli smo da poslije tri vezana poraza ostvarimo šest pobjeda i remi, a iz kola u kolo igramo sve bolje. Dobar rad u pripremnom periodu na Zlatiboru sada daje rezultate. Trebalo je, međutim, malo vremena da se ekipa privikne na mene, kao i ja na tim. Ima, naravno, još prostora za napredak, a vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu i u najgorem slučaju ostati na mjestu na kojem smo sada. Na posljednjem meču protiv Mladosti slavili smo iako smo imali dva isključenja, ekipa je pokazala da posjeduje karakter" kazao je Vešović.

Trener Zete, koji se ljetos vratio u Golubovce nakon nepunih 11 godina, krenuo je sa svojim pulenima u pohod ka vrhu, mada na početku sezone situacija i nije bila baš ružičasta.

Zeta je na startu ubjedljivo slavila protiv Mladosti, potom remizirala sa Grbljem na Trešnjici, a onda doživjela tri poraza zaredom...

"Na Zlatiboru smo odigrali četiri utakmice za sedam dana, a na tim mečevima smo imali pad i slabosti. Debi protiv Mladosti bio je uspješan, a jedino smo razočarali na mečevima protiv Budućnosti i Bokelja. Vjerovali smo da rezultat mora doći.

U Zeti sam tek tri mjeseca, ali stvari dolaze na svoje mjesto. Volim da moja ekipa igra ofanzivno, po efikasnosti smo druga ekipa u ligi. No, fudbal je specifična igra, jer uz dobar rad i kvalitet, treba i malo sreće. Vjerujem, međutim, da ćemo u narednom periodu pokazati da ovo što smo uradili do sada nije slučajno" dodao je Vešović.

Zeta je u proteklom periodu napravila rezultat, ali i najavila da bi mogla da afirmiše nove mlade snage - vezista Kalačević i štoper Vujačić pokazali su na nekoliko mečeva da se na njih može ozbiljno računati.

"Naš prioritet je bio da se forsiraju mlađi igrači, da se stvara nova ekipa. Uspjeli smo da uporedo sa rezultatima stvaramo igrače, lansirali smo Vujačića i Kalačevića, ali ne samo njih. Ovo je, ipak, drugačija ekipa u odnosu na prethodnu sezonu. Sada je i Milorad Dabić standardan u timu, a njegov brat Aleksandar takođe dobija šansu... Došljak je lani bio rezerva, a sada je standardan, dok se Božović ustalio u timu. Naša ekipa je jedna od najmlađih u ligi, a ukoliko izuzmemo kapitena Kaluđerovića prosjek starosti posljednje linije je 19, 20 godina. Planiramo da na zimu ekipi priključimo i našeg kadetskog reprezentativca, talentovanog Boljevića" zaključio je Vešović.

Nova šansa u Kupu

Nakon blistave serije u prvenstvu, fudbaleri Zete narednih dana ponovo će biti posvećeni Kup takmičenju. Zeta u srijedu na Trešnjici u revanšu četvrtfinala juri rezultat, pošto je u prvom okršaju poražena od Jedinstva u Bijelom Polju (domaćin je 19. oktobra slavio sa 1:0).

"U prethodnoj fazi poraženi smo sa 2:0 od Sutjeske u Nikšiću, a potom sustigli tu prednost pred svojim navijačima. Pokazali smo da i u Kupu možemo da napravimo ozbiljne stvari. Biće teško protiv Jedinstva, ali vjerujem da imamo snage i kvaliteta da izborimo plasman u polufinale Kupa. Uz dobar rezultat u prvenstvu, bilo bi sjajno da i na proljeće igramo u Kupu" kazao je trener Zete.

Bonus video: