Levante konačno stao!

Levante je do ovog kola imao učinak od sedam pobjeda i dva remija i bio je prvi na tabeli Primere, a Osasuna mu je nanijela prvi neuspjeh nakon sedam vezanih pobjeda
0 komentar(a)
Levante, Foto: REUTERS
Levante, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.10.2011. 17:59h

Bajka je trajala devet kola, vrijeme je za povratak u realnost - Levante više nije neporažen, mašineriju iz Valensije je zaustavila Osasuna koja je slavila u Pamploni sa 2:0.

„Žabe” su do ovog kola imao učinak od sedam pobjeda i dva remija i bile su prve na tabeli Primere, a Osasuna im je nanijela prvi neuspjeh nakon sedam vezanih pobjeda.

Gostu su pali je krajem prvog poluvremena kada je Osasuna golovima Alvara i Nina (u 40. i 44. minutu) osigurala pobjedu.

"Kada ste u takvoj seriji pobjeda, kada ekipa igra dobro, osjećate kao da zaista treba da se desi čudo da izgubite. I izgleda da se desilo, ali ovo je nešto što moramo da prihvatimo, jer sigurno da nismo ciljali borbu za titulu", rekao je trener Levantea Huan Injasio Martines.

Klub za koji je nekada igrao i Predrag Mijatović ima najmanji budžet u Primeri (po „transfermarktu” nepunih 35 miliona eura), ali to nije smetalo da u prethodna dva kola bude lider - prvi put u istoriji dugoj 102 godine...

"Poslije golova Osasune smo potpuno pali. Iako smo imali igrača više u nastavku, nismo mogli da napadnemo, falio je taj završni dodir", kazao je Martines.

Atletiko Madrid je u moru šansi protiv Saragose iskoristio tri i pobijedio sa 3:1, dok je Rasing bio bolji od Betisa (1:0).

Rezultati

Osasuna - Levante 2:0

Alvaro 40, Nino 44.

Sporting H. - Atletik B. 1:1

Bilić 71 - Susaeta 63.

Rasing - Betis 1:0

Stuani (penal) 62.

Atletiko M. - Saragosa 3:1

Adrijan 19, 75, Dominges 31 - Postiga 79.

Malaga - Espanjol 22.00

Juče

Sosijedad - Real M. 0:1

Barselona - Majorka 5:0

Valensija - Hetafe 3:1

Viljareal - Rajo Valjekano 2:0

Bonus video: