Udineze bolji od Palerma, Miha preživio Đenovu

Tim sa "Friulija" savladao Palermo na svom terenu i vratio se na drugo mjesto sa bodom manje od lidera Juventusa
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2011. 16:53h

Siniša Mihajlović nije imao izbora pred meč sa Đenovom. Samo pobjeda mu je garantovala da ostaje na klupi Fiorentine i Miha je, makar za sada, spasao posao - „viola” se mučila, a minimalan trijumf nije zadovoljio navijače, koji su bivšeg trenera Katanije opet ispratili zvižducima.

Srpski stručnjak je kod čelnika kluba kupio vrijeme zahvaljujući golu Andree Lazarija u finišu prvog poluvremena, a „ljubičasti” su u nastavku propustili priliku da riješe meč, ali nisu pogodili Stevan Jovetić (igrao do 90. minuta) i Alesandro Gamberini.

"Moja ekipa je reagovala na pravi način, poslije meča sa Juventusom nam je to bilo potrebno, jer je tada igra bila jako loša. Fali li mi podrška navijača? Oni imaju pravo da aplaudiraju, ali i da zvižde", rekao je Mihajlović.

Udinezeu je bio dovoljan i pogodak Antonija di Natalea sa bijele tačke da savlada Palermo i preuzme drugo mjesto na tabeli sa bodom manje od Juventusa...

"Kažete da je Di Natale srećnik? Prije bih rekao da je igrač vrhunske klase. Igra fenomenalno, preko 70 datih golova u dvije i po sezone govore sve o njemu", kazao je trener „zebri” Franćesko Gvidolin, koji je odbio da govori o borbi za Skudeto.

"Ne znam da li je ozbiljno da pričamo o tome nakon onoga što su pokazali Milan i Juventus. Učinićemo sve da nastavimo da igramo ovako, da pobjeđujemo, ali ne razmišljamo daleko. Samo nas interesuje naredna utakmica", istakao je Gvidolin.

Lacio se prošetao Sardinijom i golovima Lulića, Klosea i Rokija se izjednačio sa Udinezeom na drugoj poziciji...

Parma je golovima Palete i Lukarelija trijumfovala protiv Ćezene i potpisala otkaz gostujućem treneru Marku Đampaolu.

"Promjena je bila neophodna, nema više šta da se čeka", rekao je predsjednik Ćezene Igor Kampedeli.

Sijena je počistila Kjevo (4:1), Bolonja je nakon preokreta savladala Atalantu (3:1), dok je Novara osvojila bod u Lećeu (1:1).

Rezultati

Bolonja - Atalanta 3:1

Di Natale 45+4 (penal), Ramires 49, Lorija 68 - Denis 7.

Fiorentina - Đenova 1:0

Lazari 41.

Leće - Novara 1:1

Štraser 31 - Rigoni 44.

Parma - Ćezena 2:0

Paleta 42 - Lukareli 72.

Udineze - Palermo 1:0

Di Natale 38.

Sijena - Kjevo 4:1

Destro 25, 57, D'Agostino 61, Kalajo 90+4 - Moskardeli 75.

Kaljari - Lacio 0:3

Lulić 39, Klose 44, Roki 89.

SUBOTA

Inter - Juventus 1:2

Roma - Milan 2:3

Katania - Napoli 2:1

Tabela: Juventus 19, Udineze 18, Milan 17, Lacio (-1) 15, Napoli, Katanija 14, Kaljari (-1), Palermo, Sijena 13, Đenova, Fiorentina, Parma 12, Roma 11, Bolonja 10, Atalanta, Kjevo 9, Inter 8, Novara 6, Leće 4, Ćezena 3.

Galerija

Bonus video: