Marković oživio snove o finalu Kupa sa Ujpeštom

"Cilj je da ove sezone budemo što bolje plasirani, dok ćemo se u narednoj boriti za plasman na evropsku scenu" kaže Marković.
0 komentar(a)
Darko Marković, Foto: Ujpestfc.hu
Darko Marković, Foto: Ujpestfc.hu
Ažurirano: 27.10.2011. 20:42h

Uspješno dokazivanje u mađarskom Ujpeštu crnogorski internacionalac Darko Marković upotpunio je važnim golom u šesnaestini finala Kupa protiv drugoligaša Sigetsentmikloša. Nekadašnji fudbaler Zete, Dečića i uzbekistanskog Pahtakora postigao je gol za izjednačujućih 3:3 u 85. minutu, nakon čega je njegov tim bio uspješniji u penal-lutriji.

"Ostvarili smo plan u Kupu, vjerujem da možemo daleko da doguramo, odnosno da ćemo se obresti u finalu. Zadovoljan sam, inače, svime u Mađarskoj, a iskreno liga je na većem nivou nego što sam očekivao. Nedavno smo dobili novog gazdu, koji je inače sin gazde Standarda iz Liježa. Cilj je da ove sezone budemo što bolje plasirani, dok ćemo se u narednoj boriti za plasman na evropsku scenu" kaže Marković za “Vijesti”.

Marković je u julu stigao u Budimpeštu i vrlo brzo se adaptirao na novu sredinu i ligu. Ujpešt je, međutim, loše počeo prvenstvo, tako da se trenutno nalazi na diobi pretposljednjeg mjesta sa Ferencvarošem i Kapošvarom (koji su takođe osvojili 11 bodova nakon 13 kola).

"Ekipa je mlada, a teško da možemo da se borimo za vrh nakon slabog starta. No, krenulo je nabolje, a vjerujem da ćemo i u narednom periodu bilježiti rezultate kakve svi priželjkujemo" dodao je Marković.

Svi planovi crnogorskog fudbalera, koji je prije nekoliko sezona sa Pahtakorom igrao u azijskoj Ligi šampiona, trenutno su vezani za Ujpešt...

"Na osnovu klauzule iz ugovora vezan sam za sadašnji klub na dvije godine, vjerujem da će naredna sezona biti uspješnija, da ćemo se boriti za vrh tabele. Mislim da to klub zaslužuje po svemu i da će u narednom periodu sve ići nabolje. Bilo je problema, plate su kasnile, ali period stagnacije je iza nas. Vjerujem da će se ekipa pojačati u januaru - kazao je crnogorski internacionalac.

Marković nema previše ofanzivnu ulogu u ekipi, a prije desetak dana postigao je prvijenac u dresu Ujpešta na meču sa Zalaegeršegom (njegov tim je slavio sa 4:2). Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore u domaćoj ligi uglavnom se dokazivao na poziciji zadnjeg veznog fudbalera...

"Zbog mladosti ekipe nijesam orijentisan mnogo prema napadu, ali eto - stignem da odradim i ofanzivne zadatke. Ali svejedno, odgovara mi bilo koja pozicija, navikao sam, jer sam igrao na više mjesta. Sada sam, međutim, klasični vezista. Trener Zoran Spišljak ima pravu viziju, a imponuje mi i što je sportski direktor kluba legendarni Leo Benhaker iznio pozitivno mišljenje na moj račun" zaključio je Marković.

Bonus video: