Kapelo: Juve i Roma favoriti za Skudeto

“Juventus i Roma su favoriti, jer ne učestvuju u mnogo takmičenja, kao njihovi rivali. Uzgred, i Milan ima odličan takmičarski tim”, rekao je Kapelo za “Korijere delo sport”
0 komentar(a)
kapelo, Foto: Reuters
kapelo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2011. 14:39h

Fabio Kapelo je ocijenio da su Juventus i Roma favoriti da osvoje Skudeto, zato što nemaju obaveza u Evropi.

“Ovo je veoma interesantna sezona Serije A. Po mom mišljenju, Juventus i Roma su favoriti, jer ne učestvuju u mnogo takmičenja, kao njihovi rivali. Uzgred, i Milan ima odličan takmičarski tim”, rekao je Kapelo za “Korijere delo sport”.

Selektor Engleske smatra da će timovi iz Vječnog grada i Torina u drugom dijelu sezone osjetiti olakšanje što ne nastupaju u Evropi i poručio da se igra u Italiji poboljšala.

“Nivo igre u Seriji A je veći nego ranije. Igra se drugačiji fudbal, ali treneri moraju da budu kreativni, jer su im budžeti smanjeni. Zbog toga je selekcija igrača veoma bitna”, zaključio je Kapelo.

Čuveni stručnjak je povezan sa sva tri kluba na koje je tipovao, jer je i igrao za Romu, Juventus i Milan i sjedio na klupama tih timova.

Zanimljivo, samo sa “vučicom” nije osvojio titulu i kao trener i kao igrač, ali ga u Vječnom gradu gledaju kao boga, jer je 2001. godine sa Totijem, Batistutom i drugovima prigrabio Skudeto.

Kao igrač sa Romom ima samo Kup Italije...

U igračkoj karijeri je nosio još samo dres matičnog SPAL-a, dok je pored Milana, Juventusa, Rome i reprezentacije Engleske, predvodio još samo Real Madrid.

Bonus video: