Levante prvi put u istoriji lider Primere

“Ovo što je ekipa ostvarila je nevjerovatno. Ni sam nisam vjerovao da imamo dovoljno klase da na ovako moćan način pobijedimo Viljareal u gostima”, kaže trener Huan Ignjasio Martínes
0 komentar(a)
Levante, Foto: Reuters
Levante, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2011. 08:38h

Levante je nastavio magičnu seriju i u gradskom derbiju, u duelu sa Viljarealom upisao je šestu uzastopnu pobjedu i dobio adekvatnu nagradu - prvi put u istoriji je zauzeo prvo mjesto u Primeri.

Tim koji ima specifičan nadimak - “žabe”, sve je riješio golovima Huanlua u 16. i 43. minutu, a za konačnih 3:0 u 58. minutu pobrinuo se Aruna Kone, napadač Sevilje na privremenom radu u Valensiji.

“Ovo što je ekipa ostvarila je nevjerovatno. Ni sam nisam vjerovao da imamo dovoljno klase da na ovako moćan način pobijedimo Viljareal u gostima”, istakao je 47-godišnji trener Huan Ignjasio Martínes, kojem je ovo prva sezona u Premijer ligi.

Nakon remija na gostovanjima Hetafeu i Rasing Santanderu na startu šampionata, serija Levantea počela je šokantnom pobjedom nad Real Madridom (1:0).

Uslijedile su pobjede nad Rajo Valjekanom, Betisom i Viljarealom u gostima, odnosno nad Espanjolom i Malagom u Valensiji.

Zato se klub za koji su nekada igrali Predrag Mijatović i Johan Krojf ponosno šepuri na prvom mjestu, ispred Peđinog Reala i Barse Letećeg Holanđanina.

Klub dobio ime po plaži

Levante je osnovan 1909. godine, a ime je dobio po lokalnoj plaži. Najveći mu je suparnik gradski rival Valensija.

Najviše sezona proveo je u Segundi, čak 35, a ovo mu je sedmo učešće u Primeri.

Uzgred, Levante ima drugi najmanji budžet lige.

Bonus video: