Krespo: Iduće godine Azija ili Amerika

„To je iskustvo koje bih volio da imam“, dodao je Krespo, i zaključio time da je odlučio da se po završetku karijere vrati da živi u Parmi
0 komentar(a)
Krespo, Foto: Reuters
Krespo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2011. 11:25h

Ernan Krespo je najavio da će ova sezona biti posljednja u dresu Parme. Argentinski napadač, međutim, ne namjerava da završi uspješnu karijeru, već planira neko novo iskustvo, u nekoj slabijoj ligi.

„Još uvijek imam veliki želju za igrom, ali ću morati da igram na drugačijem, nižem nivou. Svjestan sam da više ne mogu da treniram u ritmu koji to traže elitna prvenstva, kao što su ona u Italiji, Engleskoj ili Španiji“, kaže 36-godišnji Krespo, koji je u 17-godišnjoj karijeri postigao 308 golova igrajući za razne klubove i reprezentaciju Argentine.

Krespo ističe da ga privlači odlazak u Aziju ili Sjedinjenje Američke države.

„To je iskustvo koje bih volio da imam“, dodao je Krespo, i zaključio time da je odlučio da se po završetku karijere vrati da živi u Parmi, gdje ima kuću, sa željom da u klubu obavlja neku drugu funkciju.

Krespo je karijeru počeo u River Plati (1993. godine), odakle je 1996. godine stigao u Italiju, prvi put u parmu. Nakon toga nosio je dres, Lacija, Intera u dva navrata, Čelzija, Milana, Đenove, odakle se prošle godine vratio u Parmu.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 64 meča i postigao 35 golova.

Bonus video: