Drugoligaš bolji od prvoligaša

"Slijedi revanš, a tamo će biti mnogo teže nego u Pljevljima. Ipak, otimista sam i vjerujem da možemo u polufinale – kazao je trener Jedinstva Jovica Nikolić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 07:28h

Bjelopoljcima, očigledno, prijaju Pljevlja. Nakon što su zbog suspenzije svog terena, pod Golubinjom ostvarili dva ubjedljiva prvenstvena trijumfa, stigao je i treći, najvažniji - u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore savladana je Zeta, minimalno, ali čisto i zasluženo. A da su „domaći“ fudbaleri u finišu utakmice bili malo prisebniji u kontrama, možda bi već sada mogli da slave plasman u polufinale. Ovako, odluka će, ipak, pasti za dvije sedmice na Trešnjici.

"Mislim da smo bili bolji rival i zasluženo pobijedili. Međutim, ništa još nije gotovo. Slijedi revanš, a tamo će biti mnogo teže nego u Pljevljima. Ipak, otimista sam i vjerujem da možemo u polufinale", kazao je trener Jedinstva Jovica Nikolić.

Nijednog momenta drugoligaš se nije uplašio prvoligaša. Od prvog minuta bila je primjetna želja da se ostvari pozitivan rezultat, igrači Jedinstva su fanatičnom borbenošću neutralisali sve druge prednosti rivala, uz sebe su imali i oko 300 navijača Rudara, pa je i vođstvo u posljednjim sekundama prvog poluvremena došlo kao logična posljedica. Kasumović je iskoristio neodlučnost protivničke odbrane, ukrao loptu i rutinski sa desetak metara savladao nemoćnog Ivanovića.

U nastavku Golubovčani su, i pored igrača manje (isključen Vujačić u 57. minutu) imali inicijativu, pogodili i prečku u 50. munutu (Knežević), ali su, ipak, bili daleko od izjednačenja. Na drugoj strani, Jedinstvo je moglo i do ubjedljivije pobjede, ali nijedna od brojnih kontri nije krunisana drugim golom. Najbliži tome bio je „rezervista“ Boričić u 86. minutu kada je neometan šutirao pored stative.

"Slabo smo igrali, posebno u prvom poluvremenu, a čini mi se da smo na sebe ličili tek kada smo ostali sa igračem manje na terenu. U svakom slučaju, nisam zadovoljan igrom moje ekipe, mada ostajem optimista i mislim da u revanšu možemo da nadoknadimo ovaj minus. Uostalom, i protiv Sutjeske smo imali zaostatak od dva gola, pa smo ih stigli i prestigli. Zašto opet ne bismo to ponovili", rekao je strateg Zete Rade Vešović.

Bonus video: