UEFA poništava kaznu Sionu?

Sion je ranijom odlukom UEFA izbačen iz evropskog takmičenja zbog navodnih neregularnosti oko ugovora njihovih igrača. Umjesto njega u Ligu Evrope se plasirao Seltik
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2011. 17:53h

Sion je izgleda pobijedio UEFA, koja je nezvanično priznala odluku švajcarskog suda po kojoj je ovaj tim neopravdano izbačen iz Lige Evrope.

Sion je ranijom odlukom UEFA izbačen iz evropskog takmičenja zbog navodnih neregularnosti oko ugovora njihovih igrača, a nedavno je civilni sud u Švacarskoj presudio u korist Siona. Umjesto njega u Ligu Evrope se plasirao Seltik.Evropska kuća fudbala je ponudila tri opcije da se problem riješi. Prva je da se ponište svi dosadašnji susreti dva kola u grupi I u kojoj su Atletiko Madrid, Udineze, Ren i Seltik, te da ta grupa krene od početka sa pet klubova.Druga varijanta je da se Sion uključi u takmičenje u toj grupi, a da vrijede svi dosadašnji rezultati, dok treća opcija predviđa da se Sion automatski plasira u drugu fazu Lige Evrope.UEFA je naglasila da svaka od opcija vrijedi samo ako se sa njom slože sve ostale ekipe u grupi.Postoji i mogućnost da se slučaj preda Sudu sportske arbitraže (CAS).

Bonus video: