Ništa nije splet okolnosti

"Neće nas opiti trenutni uspjeh. Sve ekipe imaju kvalitet, svako svakog može da savlada. Mirne glave i uvjereni u sopstveni kvalitet koračamo dalje" ističe vezista Petrovca Nenad Šofranac
118 pregleda 0 komentar(a)
Šofranac, Foto: Savo Prelević
Šofranac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2011. 20:48h

Kada je u ljetnjem prelaznom roku ekipa Petrovca doživjela velike igračke promjene, malo ko je očekivao blistavu fudbalsku jesen kluba iz malog i tihog primorskog mjesta. Povjerenje čelnih ljudi kluba koje je po ko zna koji put ukazano iskusnom trenerskom vuku Miloradu Malovraziću, poslije deset odigranih kola dobilo je potpunu potvrdu. Predani strateg je uz veliku pomoć kolega iz stručnog štaba vrijedno radio u pripremnom periodu, najavio borbu za prvoligaški opstanak i sam sebe u pozitivnom smislu demantovao. Nakon odličnih igara homogenog i borbenog kolektiva koji je „upakovan“ na najbolji mogući način, Petrovac sa pravom nosi epitet apsolutnog hita dosadašnjeg dijela prvenstva.

"Mnogo je bilo onih koji nisu vjerovali u ovaj tim. Ruku na srce bilo je i razloga. Težak finiš prethodne sezone, promjena praktično većeg dijela igračkog pogona, relativno kratak vremenski period da se kockice poslože na najbolji mogući način. Na sreću naših navijača uspjeli smo da taj posao odradimo sasvim korektno. Šef Malovrazić je od ove ekipe stvorio jak kolektiv, naše dobre partije nisu slučajnost, a atmosfera u klubu je kao i uvijek odlična. Neće nas uspavati ovi rezultati. Poučeni lošim iskustvom iz prethodne godine cilj nam je da sa što većim bodovnim saldom dočekamo zimsku pauzu. Ne odričemo se ni završnice u Kupu. To je takmičenje za koje smo posebno vezani i u kojem smo nekako po navici uvijek bilježili dobre rezultate" kazao je pomoćni trener Rudolf Roki Marčić.

I pored trenutnog pogleda na tabelu, na osnovu kojeg je jasno da je ekipa u zoni borbe za Evropu, i pored dva remija u duelima sa aktuelnim šampionom i vicešampionom, i pored stabilne finansijske situacije u klubu po kojoj je Petrovac nadaleko poznat, apetiti trenutno ne prealaze granice očekivanog.

"Klub funkcioniše kao rijetko koji u našoj zemlji. Sve što je dogovoreno sa fudbalerima, ali i onima koji rade u klubu je ispoštovano na vrijeme i onako kako je dogovoreno. Otuda i ne treba da čudi podatak da svi žele da postanu dio Petrovca. Sjajna atmosfera van terena logično uzrokuje i zadovoljstvo među igračima. Kada se na sve to nadoveže i dobra igra koju prate i dobri rezultati, uspjeh je zagarantovan. Rano je još uvijek razmišljati o dometima koji su van očekivanih" kategoričan je Marčić.

Teško je izdvojiti jednu kariku u podmazanoj mašineriji Petrovca ove sezone. Tim je kompaktan, nema prevelikog isticanja pojedinaca, svako zna svoj posao. I upravo tu leži ključ svih dosadašnjih uspjeha.

"Zdrava sredina utiče i na naše partije. Na nama je samo da sve taktičke zamisli stručnog štaba sprovedemo u djelo i odigramo najbolje što možemo. Dosadašnji rezultati nisu posljedica spleta okolnosti. Dišemo kao jedan, svako zna svoje zadatke, a kada nekome nije dan, tu je uvijek neko drugi da ga podrži. Atmosfera je sjajna, i na terenu ali i van njega. Neće nas opiti trenutni uspjeh. Sve ekipe imaju kvalitet, svako svakoga može da savlada. Mirne glave i uvjereni u sopstveni kvalitet koračamo dalje" kategoričan je vezista Nenad Šofranac.

Bonus video: