Sutjeska se protiv Dečića uzda u tradiciju

"Jednostavno, ne smijemo da dozvolimo rivalima da osvajaju bodove na našem terenu", kazao je pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2011. 07:43h

Mršav bodovni saldo u jesenjem dijelu sezone donio je Sutjesci poziciju u donjem domu prvoligaškog karavana i svrstao je među ekipe koje će do kraja šampionata voditi borbu za goli prvoligaški život.

Ipak, nakon što su u prošlom kolu u Beranama osvojili bod, Nikšičani će pod dirigentskom palicom Slaviše Mirkovića pokušati da se iskupe protiv Dečića. Uostalom, domaćin nema prostora za kalkulacije, budući da ga u naredna tri kola očekuju gostovanja u Kotoru, Pljevljima i na Cetinju.

"Remi u Beranama dobro nam je došao da prekinemo negativnu seriju. Sigurno da će u odnosu na prethodne utakmice doći do promjena kada je u pitanju sastav tima. Znamo da Dečić kraj Bistrice ne dolazi sa bijelom zastavom. Međutim, nama su bodovi prijeko potrebni i sve ćemo učiniti da do njih dođemo. Jednostavno, ne smijemo da dozvolimo rivalima da osvajaju bodove na našem terenu", kazao je pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

Seriju loših rezultata Dečić je prekinuo sa dvije uzastopne pobjede i to u pravo vrijeme, pred prvenstvenu pauzu, pobjede u Kotoru (3:1) i potom kući nad Lovćenom (3:0).

"Ma, samo je bilo pitanje vremena kada će da nas krene, jer i u porazima smo igrali dobro. Te dvije pobjede su nam omogućile da u pauzi mirno radimo i podignemo samopouzdanje, mada smo i u rezultatskoj krizi bili svjesni kvaliteta koji naš tim posjeduje. Zato i u Nikšić idemo na pobjedu, jer imamo prednost u odnosu na domaćina koji će igrati pod pritiskom da prekine lošu seriju. Znamo da će biti teško protiv Sutjeske koja igra na kartu tradicije u međusobnim duelima kraj Bistrice. Ne pamtimo da smo ikada tamo dobili utakmicu i znamo da će biti teško, pa bi nas i remi zadovoljio, iako ne možemo da računamo samo na suspendovanog Živkovića", rekao je vezista Dečića Davor Popović.

Sutjeska - Dečić

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Dragan Vujović, Slavko Milošević (Cetinje). Početak u 15 časova.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević - Kosović, Radović, Zogović, Krivokapić - Marić, N. Dževerdanović, Nikolić, Todorović - Pejović, Marković.

Dečić (4-4-2): Drešević - Adžović, Gutić, Radulović, Nelević - Popović, Ajković, Pepić, Lekić - Đoković, Milić.

Bonus video: