Odluka o Runiju u četvrtak

Napadač Mančester junajteda ima i otežavajuću i olakšavajuću okolnost - ovo mu je šesti direktni crveni karton u karijeri, ali je mirno prihvatio kaznu sudije Volfganga Štarka
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 12:52h

Zbog crvenog kartona koji je dobio nakon divljačkog starta nad Miodragom Džudovićem, Vejn Runi će definitivno propustiti prvu utakmicu Evropskog prvenstva.

UEFA će, međutim, u četvrtak odlučiti da li će ta kazna biti duža. U Engleskoj ne bi bilo dilema, jer udaranje igrača bez lopte automatski povlači tri meča suspenzije.

"Postoji nekoliko mogućih opcija, od upozorenja do suspenzije na tri meča. Disciplinska komisija će na osnovu izvještaja sudije donijeti konačnu odluku", rekao je portparol UEFA.

Runi ima i otežavajuću i olakšavajuću okolnost - ovo mu je šesti direktni crveni karton u karijeri, ali je mirno prihvatio kaznu sudije Volfganga Štarka.

"Komisija u obzir uzima da li je igrač prethodno isključivan ili mu je ovo prvi crveni karton. U izvještaju sudije se, međutim, navodi da je igrač mirno primio sudijsku odluku i bez riječi napustio teren", naveo je portparol evropske kuće fudbala.

Bonus video: