Kapelo: Runi će morati da izbori mjesto u ekipi

"Moram da pronađem rješenje za prvu ili prve dvije utakmice. A ako pronađemo pravo rješenje, Runi će morati da se potrudi da izbori svoj povratak u prvih 11", poručio je Kapelo
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 10:48h

Suočen sa činjenicom da neće moći da računa na Vejna Runija makar na jednoj utakmici Evropskog prvenstva, Fabio Kapelo je odlučio da potraži nova rješenja.

I ne samo to - selektor Engleske je najavio da bi asa Mančester junajteda crveni karton protiv Crne Gore mogao da košta mjesta u prvom timu na Euru!

Runi će sigurno propustiti prijateljski meč sa Španijom 12. novembra, a Kapelo poručuje da neće oklijevati sa traženjem alternativnih rješenja.

"U svojoj trenerskoj karijeri ostavio sam na klupi puno dobrih igrača. Uvijek sam procjenjivao ko je najbolji u tom trenutku. Moram da pronađem rješenje za prvu ili prve dvije utakmice, koliko Runi ne bude igrao. A ako pronađemo pravo rješenje, on će morati da se potrudi da izbori svoj povratak u prvih 11", poručio je Kapelo.

Čuveni Italijan je otkrio ko bi mogao da zamijeni igrača koji je divljački udario Miodraga Džudovića u 72. minutu utakmice pod Goricom.

"U posljednjoj utakmici nisam odabrao dvojicu napadača koji su u zaista dobroj formi. Gledao sam utakmicu koju je Džermejn Defo odigrao protiv Arsenala. Bio je jako dobar. Puno je trčao i pravio veliki pritisak. Isto je sa Danijelom Staridžom".

On je potvrdio da Runi neće početi meč sa aktuelnim evropskim i svjetskim šampionom.

"Želim da testiram nove igrače, novi stil i različite kretnje na terenu. Možda će Runi ući na poluvremenu, ali neće biti na terenu od početka. Moramo da pripremim prvih 11 za Evropsko prvenstvo. Imamo puno dobrih napadača, ali moram da pronađem najbolje rješenje", zaključio je Kapelo.

Bonus video: