Milner i Parker: Dolazimo po bodove

"Jeste, dovoljan nam je bod, ali to neće promijeniti naš pristup utakmici. Želimo da pobijedimo i u velikom stilu se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo", rekao je Parker.
74 pregleda 0 komentar(a)
Runi i Parker, Foto: Reuters
Runi i Parker, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2011. 21:10h

Englezi stižu u Podgoricu sjutra oko 14 časova, a Fabio Kapelo već zna tim, sa jednom ili dvije dileme.

Na golu će biti Hart iz Mančester sitija, desni bek Voker iz Totenhema ili Džons iz Mančester junajteda, centralni defanzivci Teri (Čelzi) i Kejhil (Bolton), a lijevi bek Ešli Kol iz Čelzija.

Uprkos het-triku u nedjelju protiv Boltona, za Frenka Lamparda očigledno neće biti mjesta u prvih 11. Kapelo trenutno više vjeruje Geretu Beriju iz Mančester sitija i Skotu Parkeru iz Totenhema. Ešli Jang iz Mančester junajteda i Teo Volkot iz Arsenala udariće na Crnu Goru s bokova, dok su mjesta u napadu rezervisana za tandem “đavola”: Vejn Runi - Dani Velbek.

Skot Parker i Džejms Milner (Mančester siti) bili su na raspolaganju engleskim novinarima danas u Londonu, posljednjeg dana pred polazak u Podgoricu. Poručili su isto što i fudbaleri koji su pričali prethodnih dana - u Crnu Goru stižu po pobjedu.

"Jeste, dovoljan nam je bod, ali to neće promijeniti naš pristup utakmici. Želimo da pobijedimo i u velikom stilu se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo", rekao je Parker, prošlogodišnji igrač Vest Hema.

Upitan zašto “gordi Albion” ima tri pobjede u gostima, a samo jednu kod kuće u ovim kvalifikacijama, Parker je odgovorio:"Imamo izrazito napadačku ekipu, tako će biti i u Crnoj Gori. Napadači su izuzetno brzi i to je ta razlika kada igramo u gostima. Na “Vembliju”, protivnici su defanzivno orijentisani i manje je prostora da ta brzina dođe do izražaja".

Džejms Milner, baš kao i Teo Volkot, ima pozitivna iskustva sa Podgoricom - prije tri godine bio je član mlade reprezentacije koja je pobijedila četu Duška Vlaisavljevića sa 3:0.

"Čeka nas teška utakmica, vidjeli smo Crnu Goru na “Vembliju” - u pitanju je dobra i organizovana ekipa. Mi se ipak nadamo pozitivnom rezultatu", ističe Milner.

Fabio Kapelo će u 17 časova u hotelu “Crna Gora” održati konferenciju za novinare, dok će sat i po kasnije Englezi trenirati na stadionu pod Goricom.

Bonus video: