Velbek uz Runija

U napadu, pored Runija gotovo sigurno će zaigrati njegov klupski drug iz Junajteda Dani Velbek, koji ove sezone pruža sjajne igre.
0 komentar(a)
Dani Velbek, Foto: Reuters
Dani Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2011. 19:03h

Selekcija Engleska odradila je prvi trening pred meč sa Crnom Gorom. Fabio Kapelo pozvao je 24 igrača za duel sa našom reprezentacijom i svi su bez problema prošli sve testove izdržljivosti i brzine.

Tim koji će se suprotstaviti “hrabrim sokolima” u petak već je praktično poznat. Jedina dilema za Kapela jeste pozicija desnog beka, koja mora da se popuni nakon povrede Krisa Smolinga, a za nju konkurišu fudbaler Mančester Junajteda Fil Džons i Totenhema Kajl Voker.

U napadu, pored Runija gotovo sigurno će zaigrati njegov klupski drug iz Junajteda Dani Velbek, koji ove sezone pruža sjajne igre.

"Drago mi je da sam dio ovog tima, koji je pun klase i talenta. Uzbuđen sam, jer ću prvi put igrati na jednom zvaničnom meču. Nadam se da ću iskoristiti povjerenje", rekao je Velbek, koji je premijerni nastup u dresu reprezentacije imao u prijateljskom meču sa Ganom.

Velbek ove sezone čini ubitačan tandem Mančester junajteda, sa Vejnom Runijem.

"Mislim da dobro funkcionišemo, treniramo zajedno, uigravamo se. Ne vidim zašto ne bismo funkcionisali i u reprezentaciji. Od njega može mnogo da se nauči, a on je momak koji je uvijek spreman da udijeli savjet. Sjajno je imati ga za saigrača", rekao je Velbek.

I mladi napadač najavljuje da će Engleska u Podgoricu doći sa ciljem da pobijedi.

"Nećemo igrati na bod, mi ne umijemo da igramo tako. Selektor nam je odmah skrenuo pažnju da ne smijemo da se opustimo i da kalkulišemo", rekao je Velbek.

Bonus video: