Zeta priželjkuje nastavak pobjedničke serije, ali pita se i Rudar

"Naredni meč dosta znači i za klub, tako da ćemo uraditi sve što je u našoj moći kako bismo došli do nova tri boda", kazao je Vešović.
0 komentar(a)
ZETA, Foto: ARHIVA VIJESTI
ZETA, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 01.10.2011. 07:43h

Zeta u odličnom raspoloženju iščekuje okršaj sa Rudarom, nakon četiri uzastopne pobjede - tri u prvenstvu i jedne u Kupu nad Sutjeskom, nakon koje je izboren plasman u četvrtfinale masovnijeg takmičenja. Današnje iskušenje na Trešnjici biće, međutim, neuporedivo teže nego u prethodnim okršajima u kojima je četa Rada Vešovića trijumfalno koračala ka cilju...

"Očekujem prije svega dobru utakmicu u kojoj će se sastati dva kvalitetna tima. Hrabre nas ne samo pobjede, već i činjenica da igramo sve bolje i bolje. To nam daje za pravo da se nadamo da možemo da pobijedimo i Rudar. Želimo da iskoristimo prednost domaćeg terena, na kojem smo do sada jednu utakmicu izgubili dok smo jednom remizirali. Nemamo prava da prosipamo bodove pred svojim navijačima. Naredni meč dosta znači i za klub, tako da ćemo uraditi sve što je u našoj moći kako bismo došli do nova tri boda", kazao je Vešović.

Trener Zete nije, međutim, želio da otkriva na koji način će njegov tim pokušati da savlada “rudare”, koji su uz Budućnost jedini neporaženi tim u prvenstvenim mečevima.

"Cijenimo ekipu Rudara, koja je jedna od najboljih ako ne i najbolja u ligi. Nećemo se braniti, trener sam koji forsira ofanzivan fudbal, koji voli da ekipa napada i pobjeđuje. Sigurno je, međutim, da je za Rudar neophodna i doza opreza, ali sve će se vidjeti danas", zaključio je Vešović. Korać i Kaluđerović se žale na manje povrede, tako da su veće šanse da će moći da nastupe.

Pljevljaci po planu guraju na oba fronta. Grbalj je smješten u fasciklu gdje se već nalaze uspješno odrađeni poslovi, pa je naredni „rudarski“ zadatak da se ona dopuni i imenom Zete. A to će, sudeći po posljednjim rezultatima Golubovčana, kao i činjenici da se igra na Trešnjici, biti prilično teška misija.

Međutim, četa Dragana Radojičića nema mnogo izbora, bez obzira na ime i snagu rivala. Pobjeđivati se mora kako bi se u stopu pratila Budućnost (u lošijoj varijanti), ili joj se već ovog vikenda preotela liderska pozicija (u povoljnijoj varijati). Na neki drugačiji ishod u klubu i ne pomišljaju, uprkos određenim kadrovskim problemima i tradiciji koja im u Golubovcima i nije baš čest saveznik.

A i zašto bi previše dumali? Igrači su puni samopouzdanja i u sjajnoj formi, isti epitet važi i za atmosferu u ekipi, što optimizmu daje sasvim realno pokriće. Dakle, drugi derbi u nizu, baš kao i prethodni, čeka se opušteno. A tada su „rudari“ najopasniji.

"Zeta je odlično počela sezonu, pa malo zastala, ali se sad opet vratila u pobjednički ritam koji, opet, mi nismo ni napuštali. A to garantuje samo jedno – vrlo dobru utakmicu i pravi derbi dvije kvalitetne ekipe. A obje će juriti trijumf što meču daje dodatnu draž. Oni su i protiv Sutjeske u Kupu pokazali koliko vrijede i koliko su opasni na svom terenu, ali mi zbog toga nećemo odstupati od našeg stila igre, niti mijenjati prepoznatljivu koncepciju, ambicije i slično. Rudar je svuda zainteresovan samo za tri boda, pa će tako biti i danas. Uostalom, ove jeseni smo konkretniji na gostovanjima nego u Pljevljima. Odigrali smo četiri utakmice i bili maksimalni. Doduše, ovog puta nailazimo na najtežu prepreku, ali zašto da prekidamo nešto što tako dobro funkcioniše", kaže, za golove uvijek raspoloženi napadač pljevaljskog prvoligaša, Ivica Jovanović.

Zeta - Rudar

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 15 časova.

Zeta (4-4-2): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerovć (Vujačić), M. B. Radulović, Novović - Božović (Kalačević), Burzanović, Peličić, Došljak - Korać, Orlandić.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović – M. Jovanović, Igumanović, Alić, Adžić – Useni, Vlahović, Radusinović – I. Jovanović, Ivanović – Stojanović.

Bonus video: