Kraj šampionskih ambicija

"Nismo više u šampionskim kombinacijama", bio je ogoljeno iskren Brano Milačić po završetku meča.
71 pregleda 0 komentar(a)
Brano, Foto: Boris Pejović
Brano, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2011. 06:58h

Bodovi u jatima lepršaju sa Lugova. Minule sezone, ovjenčane lovorom, Budvani su u prvom dijelu ispustili devet bodova na 17 mečeva, jedan manje nego u prvih osam kola novog šampionata!

„Žuti“ su protiv Grblja ostali i bez trijumfa i bez bodova, sa njima i bez iluzija da mogu odbraniti pehar, prepustivši Budućnosti i Rudaru da se komotno pripreme za nedjeljni derbi.

"Nismo više u šampionskim kombinacijama", bio je ogoljeno iskren Brano Milačić po završetku meča.

Možda Grbalj prostim zbirom individualnog kvaliteta i nije mogao da parira Mogrenu, ali srcem i te kako jeste. Musketarski moto „svi za jednog jedan za sve“, koga se držao tim nastao kao miks nekadašnjih igrača Mogrena i Budućnosti, te mladih grbaljskih snaga, nije mogao da omane.

"Prezadovoljan sam, jer će nam ovaj trijumf puno značiti na planu samopouzdanja", treća pobjeda u sezoni obasjala je prvog stručnjaka Grblja Zorana Tripkovića.

Mogren je ove sezone prava zbrka suprotnosti - stvara šanse, a nema izgrađen i prepoznatljiv sistem igre, niti ideju, okuplja imena od zvučnosti i klase, a nema tim, nema kolektivnu hemiju. I kao takav, bolje je otvorio duel sa Grbljem, bio angažovaniji naprijed, ali je prva prilika viđena pred njegovim golom,. Radulović je probio desnu stranu budvanske odbrane, Božo Milić trzajem glavom otkrio da nema namjeru da ponudi popust svom bivšem timu, ali je Todorović demonstrirao zbog čega se našao na Brnovićevom spisku.

Nastupilo je zatim vrijeme da i domaći pokažu zube. Nikola Vujović i Mijo Zec tri minuta kasnije su u pripremi šanse odradili sve fudbalski, ali je izostalo ono što se jedino broji – realizacija. U 33. minutu nadahnuti i skoncentrisani Mileta Radulović je pred mrežom zaustavio Matića, a onda je Vujović zablistao u dva navrata – u 37. minutu sa lijevog krila namjestio je priliku Ranđeloviću, koji je nepreciznim udarcem glavom olako propustio, da bi se pred odlazak na odmor obje stative udružile kako bi spriječile bivšeg reprezentativca da proslavi pogodak.

Meč je tekao predvidljivom dinamikom – Mogren je koliko-toliko strpljivo pleo mrežu, Grbalj nije pomišljao da odstupi, prkoseći i ne prepuštajući se isključivo defanzivi, da bi meč loptu, kako red nalaže, prvi dobili domaći. Ranđelović je u 60. minutu doturio bubamaru Zecu koga je pospana odbrana zaboravila, a nekadašnji igrač Rudara i Budućnosti je pred sobom imao samo Miletu Radulovića i lagan ispit. Nije ga položio.

Ukoliko su do subote sumnjali u onu da se „promašaji skupo plaćaju“, Budvani su se uvjerili u fudbalsku krilaticu nepuna dva minuta kasnije - Todorović je pokušao da izboksuje loptu koja je došla iz ugla, a nokautirao je svoj tim omogućivši Raduloviću da razgali Grbljane.

I to malo reda u igri Mogrena nakon gola je nestalo, nervoza se gomilala, ali su „žuti“ i pored toga nalazili način da zabrinu rivala, uglavnom nakon prekida. Matić je pokušao, potom Simović, na kraju i Vujović... Nestala je i posljednja nada da će šampion zadržati makar bod...

Mogren - Grbalj 0:1

Budva - Stadion na Lugovima. Gledalaca: 500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Nikola Radulović u 62. minutu. Žuti kartoni: Lakić, Tatar, Vujović (Mogren), Novaković, Nikolić, Pepić, Mršulja (Grbalj).

Mogren: Todorović 5,5, Radišić 6, Batak 6,5, Simović 6,5, Lakić 6, Tatar 6, Bogić 5,5 (Kapisoda 5,5), Vujović 7, Matić 6,5, M. Zec 5,5 (R. Zec), Ranđelović 5,5 (Pržica).

Grbalj: M. Radulović 7, Magud 6, Novaković 6,5, Simunović 6,5, Vuković 6, N. Radulović 7, Jovanović 6,5 (Mršulja), Kajević 6 (Pepić), Nikolić 6 (od 75. Manojlović), Janković 6, Milić 6,5.

Bonus video: