Mogren protiv Grblja želi da najavi bolje dane

"Treba da pokažemo ozbiljnost i držimo koncentraciju do kraja na svakom meču" rekao je Radoslav Batak, štoper Mogrena.
80 pregleda 0 komentar(a)
BATAK, Foto: Vesko Belojević
BATAK, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.09.2011. 18:04h

Dva uzastopna remija (protiv Petrovca i Mladosti) udaljila su fudbalere Mogrena od vrha, pa sjutrašnji meč sa Grbljem na Lugovima (15.30 časova) ima veliki značaj za četu Branislava Milačića. Aktuelni šampion trenutno ima čak sedam bodova manje od lidera Budućnosti, koju u nedjelju očekuje derbi sa Rudarom pod Golubinjom. Ostaje da se vidi da li su dodatno oslabljeni Budvani spremni da vrate šampionsku kondiciju i bez dosadašnjeg kapitena Vladimira Gluščevića, koji je ponovo pronašao inostrani angažman (otišao u izraelski Hapoel iz Haife).

"Treba da zbijemo redove, ali biće teško protiv Grblja koji igra dobro u gostima. Oni će sigurno opreznije ući u meč, ali treba nam pobjeda kako bismo održali korak za vodećima. Nakon utakmice sa Grbljem, očekuje nas meč sa ekipom Budućnosti u Podgorici. Nadam se da i tu možemo da ostvarimo dobar rezultat, ali prva naredna utakmica je najvažnija, nadam se pobjedi" rekao je Radoslav Batak, štoper Mogrena.

Budvani su već u ozbiljnom zaostatku, ali reprezentativni štoper smatra da ništa još nije izgubljeno...

"Nema nekog opterećenja, pa i prošle godine smo na startu bili u minusu. Treba da pokažemo ozbiljnost i držimo koncentraciju do kraja na svakom meču. Protiv Petrovca smo primili gol u posljednjem minutu, a prethodno promašili tri šanse. Još je rano za neko ozbiljnije opterećenje, a Budućnost i Rudar će takođe izgubiti bodove na nekom meču, neminovno je da će doći i do pada njihove forme. Mi se još nijesmo pronašli, a prije nekoliko dana otišao je i kapiten Gluščević. To je, međutim, sastavni dio fudbala i ne bi smjelo da se odrazi na ekipu" kazao je Batak.

Interesantno da su Budvani u posljednja dva meča ostali bez trijumfa protiv ekipa sa kojima imaju dosta lošu tradiciju. I Grbalj takođe zna da bude neugodan rival, mada domaćin, ipak, pravda ulogu favorita i u predstojećem meču...

"Možda se previše razmišlja o toj tradiciji, a ponavljam da smo protiv Petrovca ostali bez pobjede zbog nedostatka koncentracije i discipline. Lično, uopšte se ne opterećujem tradicijom i statistikom, trudim se da odigram što je bolje moguće svaki naredni meč. Treba, dakle, da uradimo sve što je do nas, a ukoliko budemo pravi protivnici će se manje pitati. I obrnuto - ukoliko ne budemo na željenom novou, onda će biti loše - zaključio je Batak.

Trener Milačić ne može da računa na vezistu Mirkovića, koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu.

Grbljani spremni za otvorenu bitku

Grbljani imaju puno motiva da se pokažu u pravom svjetlu protiv šampiona, a trener tima iz Radanovića Zoran Tripković ohrabren je činjenicom da može da izvede jaku postavu na Lugovima.

"Polako se kompletiramo - vraća se Janković, Novaković će takođe biti spreman, a Jovanović radi punim intenzitetom. To nam daje za pravo da možemo da budemo optimisti pred meč sa Mogrenom, koji ima mnogo kvalitetnu ekipu iako rezultati ne “pokrivaju” takvu konstataciju. Pokušaćemo u otvorenoj igri da dođemo do pozitivnog ishoda. U dosadašnjem dijelu sezone bolje smo igrali na strani, mada nam je kući falilo nekoliko igrača. Dočekujemo meč sa velikim respektom, ali gledamo sebe. Glavni nam je rezultat u prvenstvu, ali vjerujem da će nam on biti podstrek za srijedu, kada igramo sa Rudarom u Kupu" ističe Zoran Tripković, trener Grblja.

Mogren - Grbalj

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 15.30 časova.

Mogren (4-3-2-1): Todorović - Ivanović, Simović, Batak, Lakić - Tatar, Kapisoda, Matić - Ćulafić (M. Zec), Vujović - Ranđelović.

Grbalj (4-4-2): M. Radulović - Magud, Novaković, Simunović, Vuković - Kajević, Jovanović, N. Radulović, Janković - N. Nikolić, Milić.

Bonus video: