Ranijeri: Vratiću Interu poznati stil igre

„Gasperini je želio da donese svoje ideje. Pokušao je da ostane na tom putu do kraja Ja ću pokušati da vratim sistem igre na koji su ovi fudbaleri navikli”, rekao je Ranijeri
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2011. 12:57h

Klaudio Ranijeri je potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom, a onda izašao pred novinare da priča o ambicijama, planovima, ciljevima...

Četvrti trener koji će voditi Inter od odlaska Žozea Murinja prije 15 mjeseci smatra da njegovi novi izabranici imaju kvalitet za velika djela, ali nije želio da obećava titule.

„Znate kakav sam, kakav fudbal želim. Znate i da su za mene igrači najvažnija karika. Znate i da nikada nisam volio da dajem obećanja, ali mislim da ovi momci mogu mnogo da pokažu i potrudićemo se da to i bude tako”, poručio je Ranijeri na predstavljanju.

Bivši trener Fiorentine, Čelzija, Juventusa i Rome je imao razumijevanja i za svog prethodnika Đanpjera Gasperinija.

„Gasperini je želio da donese svoje ideje. Pokušao je da ostane na tom putu, uz prihvatanje svih rizika, ali mu se to nije isplatilo. Ja ću pokušati da vratim sistem igre na koji su ovi fudbaleri navikli, kako bih iskoristio sve njihove prednosti. Inter je velika ekipa. Loše je počeo sezonu, ali treba samo malo entuzijazma da se sve promijeni”, rekao je 59-godišnji stručnjak za RAI, čiji je bio stručni konsultant od početka sezone.

Ranijeri će debitovati u Bolonji, a potom vodi ekipu u Moskvu na gostovanje CSKA. Nakon povratka iz Rusije, Inter u derbiju 5. kola Serije A na „San Siru” dočekuje Napoli.

Galerija

Bonus video: